En Sıcak Konular

Kürtçe konuşan Baydemir'e soruşturma

18 Mart 2009 10:58 tsi
DTP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir ile Yenişehir Belediye Başkan adayı Selim Kurbanoğlu hakkında ‘Seçim Kanunu'nu ihlal etmek' suçundan soruşturma açıldı.

İlçe Seçim Kurulu, Baydemir ve Kurbanoğlu'nun yerel televizyon kanalında Kürtçe konuştuklarını ancak, seçim propaganlarında Türkçe dışında dil kullanmanın yasak olması nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Osman Baydemir ile merkez Yenişehir İlçesi belediye başkan adayı avukat Selim Kurbanoğlu hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Seçim propagandası ve seçilmeleri halinde gerçekleştirecekleri projeleri yerel bir televizyon kanalında tamamen Kürtçe anlattıkları gerekçesiyle Seçim Kurulu Başkanlığı Baydemir ve Kurbanoğlu hakkında Başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

Seçim Kurulu'nun suç duyurusunda, Seçim Kanunu uyarınca siyasi partilerin propaganda amaçlı çalışmalarını Türkçe dışında dilde kullanamayacağı hükmünün açık olarak ihlal edildiği belirtildi. Suç duyurusunda, Baydemir ile Kurbanoğlu'nun ve kanalda sunuculuk yapan yerel kanal spikerinin canlı yayında tüm program boyunca Kürtçe konuştukları belirtildi. Suç duyurusunda, Seçim Kanunu'nun 58'inci ve 149/C maddelerinin açık biçimde ihlal edilmesi nedeniyle haklarında dava açılmasını istendi. Suç duyurusunu işleme alan savcılık soruşturma başlattı. Seçim Kurulu Başkanlığı ayrıca ilgili yerel televizyon kanalı yöneticileri hakkında da idari para cezası uygulanması istendi.

DTP AFİŞLERİNE DE TOPLATMA KARARI

Seçim Kurulu Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Osman Baydemir ile Yenişehir Belediyesi Başkan adayı Selim Kurbanoğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu büyük bir afişin toplatılmasına karar verdi. Seçim Kurulu Başkanlığı, söz konusu afişin 7'nci Kolordu Komutan konutunun hemen yanında bulunan ve Vilayet Caddesi üzerinde yapımı devam eden bir inşaatın son katından sarkıtıldığını ancak, bu caddeye afiş asılması yönünde Seçim Kurulu'nun kararı olmadığı gerekçesiyle ilgili afişin bulunduğu yerden indirilmesi kararını aldı. Gereğinin yapılması için karar Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilirken afiş güvenlik güçleri tarafından indirildi.

Hürriyet



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,418 µs