Parapsikolojik İşkence seansları! | " /> Parapsikolojik İşkence seansları! | "/>

En Sıcak Konular

Parapsikolojik İşkence seansları!

18 Mart 2009 10:12 tsi
Parapsikolojik İşkence seansları! Kayseri'de 9 mahalle ile onlarca esnafı fişlediği ortaya çıkan Rıdvan Paşa'nın, 3 astsubayı kanunlara aykırı şekilde gözaltına aldırdığı, hipnoz ve ilaç kullandırılarak işkence yaptırdığı iddia edildi...

Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda yaşanan gözaltı skandalının yeni boyutu ortaya çıktı. Garnizon Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'in talimatıyla kanunsuz bir şekilde 7 gün boyunca gözaltında tutulan astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ'a sorgu sırasında "sivil bir kişinin hipnoz ve ilaçla işkence" yaptığı iddia edildi.

 İfadeleri verilmedi

 Avukat Mustafa Dokumacı, Kayseri Barosu'nda düzenlediği basın toplantısında, müvekkili Astsubay Ali Balta ile 10 gün sonra sadece 1 saat görüştüğünü, müvekkilinin kendisine, halen neyle suçlandığını bilmediğini söylediğini kaydetti. Dokumacı, ''Ali Balta'nın ifadelerinin tamamı bize verilmedi.

Kendisine neler sorulduğunu öğrenemedik. Ali Balta'nın psikolojik açıdan tükenmiş bir halde olduğunu gördük. Sivil kişiler tarafından sorgulandığını, uykudan uyandırılarak ifadesinin alındığını, verdiği ifadeleri hatırlamadığını bize beyan etti. Bunları yazılı olarak bize verdi. Bunu mahkemede kullanacağım'' dedi.

21 günlük cezanın sırrı

 Astsubayların gözaltından salınmasının ardından serbest bırakılmayarak birliklerinde 21 günlük disiplin hapsine alınma sebebinin sorgudaki işkencenin etkisinden kurtulmasını sağlamak olduğu öne sürülüyor. Avukat Musa Öncel ise müvekkili Astsubay Çavuş Orhan Güleç'in savunma hakkının, disiplin suçu verilerek engellenmek istediğini öne sürdü. Öncel, şöyle konuştu:

''Müvekkilimle dün akşam saatlerinde görüştüm. Kendisine, (Size iki seçenek sunuyoruz. 20 yıl hapis yatarsınız veya iyi bir hayat sürersiniz. Kabul edin, biz sizin için çabalıyoruz. Bizim dediğimizi söyleyin ve kurtulun) şeklinde baskı yapılmıştır. İfadeye zorlayan şahıslar, sivil giyimli şahıslardır. Müvekkilimin işkence ve dayatmayla ifadesi alınmaya çalışılmaktadır. Bu hukuksuzluğa son verilmesi için ilgilileri göreve çağırıyoruz'' dedi.

 Üçok mahkemeyi yine yanılttı

Gözaltı olayı kamuoyuna, yakınlarının astsubaylardan haber alamaması ve Kayseri Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurması üzerine yansıdı. Bunun üzerine Sulh Ceza Mahkemesi astsubayların gözaltına alınma gerekçelerini Askeri Savcıya sordu. Sivil Mahkeme'ye cevap Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok'tan geldi. Üçok, Ulugüler'in 'hizmete özel' belgesiyle ilgili gözaltına aldırdığı Astsubayların 'çok gizli belgeleri' dışarı sızdırdığı iddiasıyla gözaltında tutulduklarını sivil mahkemeye bildirdi.

Üçok, yine kendi imzası ile gözaltına alma olayının 7 Mart'ta gerçekleştiğini ve 3 astsubayın 11 Mart'ta salıverildiğini Kayseri Sulh Ceza Mahkemesi'ne bildirdi. Ancak, 16 Mart'ta kadar 3 astsubay avukatlarıyla bile görüştürülmezken, 3 astsubayın halen tutuklu oldukları ve Kayseri'den Ankara'ya sevk edildikleri belirtiliyor.

Sahte belge düzenlemişti

Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok'un, "11 Mart'ta salıverildiler" bilgisinin yine sivil yargıyı yanıltma olduğu ifade ediliyor. Üçok, daha önce de yardımcısı Hava Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik'le ilgili Konya'daki mahkemeye sahte fotoğraf göndermiş ve Çelik'in teşhis edilmesini engellediği ifade edilmişti. Üçok hakkında Adalet Bakanlığı Ceza Daireleri'nin inceleme yaptırdığı ifade edildi.

Karargah evleri iddiası

Gözaltıların bir başka nedeninin de Karargah Evleri'yle ilgili olduğu dile getiriliyor. Tümgeneral Ulugüler'in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve Karargah Evleri sorumlusu olduğu da belirtilen Albay Cengiz Köylü'nün "mağdur olduğunu" savunarak, Köylü'ye yardım toplanması talimatı verdiği saptandı. Yardım miktarının daha fazla olmasını isteyen askeri bir personelin de Ulugüler'in bu talimatını kurum içi internet sistemi olan 'intranet'e attığı ve havacı paşanın bu sözlü talimatın 'intranet'e atılmasından yine Astsubay Ali Balta'yı suçladığı aktarıldı.

Parapsikolojik İşkence seansları

Astsubayların sorgusuna Karargah Evleri Soruşturmasını örtbas etmekle suçlanan Hava Kuvvetleri Adli Müşaviri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ile Parapsikoloji uzmanı Gürol Doğan'ın da katıldığı öğrenildi. Albay Üçok'la 5-12 Mart tarihleri arasında Kayseri Hilton Oteli'nde kalan Doğan'ın astsubayları kanunsuz bir şekilde 'hipnoz' ederek ve 'ilaç' vererek sorguladığı iddia edildi. Bugün’e konuşan Doğan, Bana değil Genelkurmay'a sorun" demekle yetindi.

General’in fişleme paniği

Tümgeneral Ulugüler'in dün yayınlanan "9 mahalle, 6 otel ve 22 kafe er ve erbaşlara girilmesi yasak ilan edildi" fişleme talimatının imzasız bir yazıyla 2 ay önce otellere fakslanması olayından Astsubay Ali Balta'yı sorumlu tuttuğu ileri sürülüyor.

bugün



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,307 µs