En Sıcak Konular

Dil Tarih ve Beyazıt Kampüsü taşınıyor

18 Mart 2009 09:18 tsi
YÖK, öğrenci olaylarında adından sıkça söz ettiren Dil ve Tarih Fakültesi ile Beyazıt Kampüsü'nü lisans eğitimine kapatmayı düşünüyor. Çatışmaları engellemek isteyen YÖK'ün projesini rektörler de destekliyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), karşıt görüşlü öğrencilerin çatışmalarına sahne olan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Kampüsü'nü lisans eğitimine kapatmayı planlıyor. Karşıt görüşlü öğrenciler arasında eğitim dönemlerinde meydana gelen çatışmaları engellemek amacıyla her iki kampüsün lisans eğitimine kapatılıp 'yüksek lisans eğitimi' ve 'kongre merkezi' olarak tahsis edilmesi planlanıyor. Öğrencilerin daha güvenli kampüslere kaydırılmasını öngören projeye her iki üniversite rektörünün de destek verdiği belirtiliyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan üniversitede satır, bıçak, taşlı ve sopalı kavgaları önlemek amacıyla harekete geçti. Özcan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ile yaptığı toplantılarda projenin ilk adımını attı. Toplantılarda her iki kampüsün şehir merkezinde olması, giriş çıkışlarının kontrol edilememesi ve öğrenci olmayan, dışarıdan çok sayıda gencin üniversitede provokasyon çıkarmasının olaylarda etkili olduğu öne sürüldü.

YÖK'ün ilk adımlarını attığı çalışmaya göre her iki kampüs lisans eğitimine kapatılacak. Lisans öğrencileri daha modern inşa edilecek güvenlikli binalara nakledilecek. Kampüslerin mevcut binaları ise yüksek lisans öğrencileri için kullanılacak. Ayrıca uluslararası kongre merkezi olarak da mevcut binalar yeniden düzenlenecek.

Her iki kampüste çeşitli zamanlarda yaşanan olaylarda çok sayıda öğrenci yaralandı. DTCF'deki karşıt görüşlü öğrencilerin 10 çatışmasında, Beyazıt Kampüsü'nde ise 14 olayda yaralananlar olmuştu. Rakamlara göre, Ankara ve İstanbul'daki üniversite olaylarının üçte biri bu iki kampüste oluyor.
 
zaman



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,333 µs