çığ gibi destek! | " /> çığ gibi destek! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'ın çıkışına çığ gibi destek!

18 Mart 2009 09:12 tsi
Erdoğan'ın çıkışına çığ gibi destek! Avrupa Birliği'nin 'siyasi partileri kapatmayı zorlaştırın' teklifi hayata geçiyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün seçimden sonra MHP ile masaya oturacaklarını açıkladı. Değişiklikte Venedik Kriterleri'nin dikkate alınacağının altını çizdi. Sivil

Sivil kuruluşlar, Türkiye'nin demokratikleşmesi için siyasi partiler üzerindeki yargı baskısının kalkması gerektiği görüşünde. Yasal değişikliklerin vakit kaybedilmeden yapılmasının önemi üzerinde duruyorlar. Görüşler özetle şöyle:

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu: Şiddete bulaşmadıkça, partilerin kapatılması çağ dışı. Ülke adeta siyasi partiler çöplüğü haline getirildi. Hukuk ve yargı yoluyla siyasete yapılan müdahalelerin son bulması gerekiyor. Siyaset, kapatma baskısı altında olmadan, sorun çözme yeteneklerini geliştirmeli. Halk beğenmediği partiyi zaten kapatır.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Parti kapatmalar yüzünden, Türkiye'de siyasi gelenek yerleşemedi. Bu ülkede 90. yılını kutlayan işkembeci varken, 30. yılını kutlayan siyasi parti yok. Herkesin durup düşünmesi gerekiyor.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi: Özgürlükler her alanda genişletilmeli. Parti kapatma da zorlaştırılsın, Sendikalar Yasası da değişsin. 1 Mayıs Taksim'de kutlanabilsin.

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya: Siyasi partilerin kapatılmasıyla halkın iradesi ortadan kalkıyor. Sürekli kapatma tehdidi altında kendilerine de topluma da yararlı olamazlar. Partiler demokratik meşru yollardan vazgeçip şiddete başvurarak topluma zarar verir duruma gelmeleri halinde kapatılabilmeli.

Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Nurullah Albayrak: Yaşananlar 1950'lerden kalma bir zihniyetin göstergesi. Kapatılma kararı verilebilmesi için, söz konusu partinin şiddeti yöntem olarak benimsemesi ve teşvik etmesi gerekir. Siyasi Partiler Yasası'ndaki 'odak' ifadesi çok muğlâk. İfadeler o kadar açık olmalı ki, sade vatandaş da bunu anlayabilsin.

samanyoluhaber



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,867 µs