ATO'da atılmış! | " /> ATO'da atılmış! | "/>

En Sıcak Konular

Darbenin ilk adımı ATO'da atılmış!

18 Mart 2009 08:35 tsi
Darbenin ilk adımı ATO'da atılmış! Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay'ın günlüğüyle Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) düzenlenen toplantının perde arkası gün yüzüne çıktı.

Soruşturmada Sinan Aygün'ün de şüpheli olarak görülmesine sebep olan ATO'daki "Hilafetin İlgası ve Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 80. Yılı ile Günümüz Türkiye'si" başlıklı panelin Şener Eruygur'un muvazzafken organize ettiği ayrıntılarıyla ortaya konuyor. Eruygur'un paneli ADD tarafından organize ediliyor gibi gösterdiği, İlhan Selçuk'un da programda okunacak bildirinin çalışmalarını yaptığı detaylı olarak anlatılıyor.

Ordunun kademe komutasının toplantıya hazır kıta katılması o dönem medyanın büyük ilgisini çekmişti. Panele dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur eşleriyle birlikte katılmıştı. Ayrıca yine dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Şükrü Sarıışık, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ile emekli orgeneraller Tuncer Kılınç, Tamer Akbaş, CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç, eski TBMM Başkanı Ömer İzgi, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, ATO Başkanı Sinan Aygün, İstanbul Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Nur Serter, Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ve Prof. Dr. Çetin Yetkin katılmıştı. ATO'nun dışında ise İP ve ADD üyeleri eylem düzenlemişti.

3 Mart 2004'te Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından organize edildiği sanılan bu programın altından da darbe hamlesi çıktı. Balbay'ın günlüklerinde detaylı olarak anlatılan bu olayın planlandığı yerin Jandarma Genel Komutanlığı olduğu ifade ediliyor. Darbeye teşebbüsünün ilk hamlesi olarak görülen toplantıda İlhan Selçuk da ATO'daki panelde okunup dağıtılacak 'Ulusal Uyanış ve Birlikteliğe Çağrı' bildirisinin şemasını Eruygur'a tarif ediyor.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda düzenlenen gizli toplantıda ilk hareketin planları günlükte şöyle geçiyor:

Şener Eruygur: Benim bir önerim var, birbirinden bağımsız, bölük pörçük hareketler var. Bunları bir araya getirip çoğaltmak lazım diyorum..

İlhan Selçuk: Aynen biz de öyle düşünüyoruz. ADD'ler var. Üye sayısı 100 binin üzerinde, şube sayısı 503 olmuş... Bunlar Anadolu'da çoban ateşleri gibi duruyor... Ben Aydın'a gittiğimde dönerken bu aklıma geldi.

Şener Eruygur: Biz bir çalışma yaptık. Öteki üç arkadaşımla birlikte konuştuk. Bu kararı aldık. Artık yürüyeceğiz. Kararı aldık. Burada arkadaşımız Plan Prens. Ali her şeyi not ediyor. Bilgi de verecek... İlk iş olarak 3 Mart Hilafetin Kaldırılışı ve Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun yıldönümü. O gün büyük bir toplantı yapılacak. Biz de çağrılı olarak geleceğiz. Öteki arkadaşlarım da gelecek... Konuştuk onlarla da. Hani dedim ya yüzde 1 yüzde 99'a uymak zorunda. Biz artık ona bakmıyoruz. Kendimiz yürüyoruz.

İlhan Selçuk: Bizim çalışmamız da şöyle: (çizerek) Bir üçgen, en tepesinden teğet olarak yana bir çizgi, ucunda bir dikdörtgen. Ortasında bir yuvarlak, çekirdek. Üçgen ADD, dikdörtgen ortak bildiriye imza atacak derneklerin temsilcileri, ortasındaki çekirdek de bildiriyi kaleme alacak olan dar grup... (Metin, Ali'ye verildi.)
 
zaman



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,890 µs