En Sıcak Konular

Kredilerin kaderi Başbakanlık'ta

17 Mart 2009 19:43 tsi
Tüketici kredilerine ilişkin düzenleme Başbakanlıkta...

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bankaların tüketici kredisi kullandırmalarına ilişkin, kullanıcının krediyi hangi maliyetle kullanacağı, nasıl kullanacağı ve bu konuda bankaların kendilerine ilan etmiş olduğu kredi miktarlarından kredi kullanmasını sağlayacak olan bir düzenlemeyi bakanlık olarak Başbakanlığa gönderdiklerini bildirdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Sincan Belediye Başkan Adayı Mustafa Tuna ile birlikte Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Hidromek firmasını ziyaret etti. AK Partinin seçim otobüsü ve beraberindeki araç konvoyuyla Hidromek'e gelen Bakan Çağlayan, burada, çalışanlara hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasında ekonomik kriz ve AK Parti'nin 6 yıllık icraatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Çağlayan, bir gazetecinin otomotivde ÖTV indiriminin araç satışlarına nasıl yansıdığını sorması üzerine, yapılan ÖTV indiriminin sektöre ciddi manada bir canlılık getirdiğini kaydetti. Sektör temsilcileriyle yaptıkları temaslarda onların bile beklemediği ölçüde ciddi bir satış patlamasıyla karşı karşıya kalındığını belirten Çağlayan, yapılan indirimle 1600 cc'lik araçlarda 3 bin lira civarındaki ucuzlamanın önemli bir rakam olduğunu kaydetti.

Otomotiv sektöründe şu anki fiyatların yaklaşık 7 yıl geriye gittiğine vurgu yapan Çağlayan, "Yani fiyatlar 2002'ye gerilemiştir" dedi. ÖTV indirimiyle hafif ticari araç satışlarında da bir patlama yaşandığını belirten Çağlayan "Bir taraftan bankacılık sektörü de devreye giriyor. Bankacılık sektörü ya peşin parayla ya kredilerle bunu destekliyor. Dolayısıyla otomotiv sektöründe topyekün bir canlılık var. Bu çerçevede yapılan ÖTV indirimlerinden bir kere halk fazlasıyla memnun" diye konuştu.

Bakan Çağlayan, ÖTV indiriminde süre uzatımının söz konusu olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerinde "Hele bir üç ayı görelim öncelikle. Biliyorsunuz bu üç aylığına yapıldı. Krizde tabi öngörülerimizle hareket ediyoruz" dedi.


Tüketici kredilerine ilişkin düzenleme

Beyaz eşya ile elektronik eşya satışlarında da ciddi bir talep artışı olduğunu belirten Çağlayan, bunun sağlanması için Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu'nda da (DEFİF) yapılan ciddi bir indirim olduğunu anımsattı. Bunun tüketici kredi maliyetlerine düşürücü etkide bulunduğunu belirten Çağlayan, tüketici kredileriyle ilgili bir düzenleme yaptıklarını bildirdi. Bakan Çağlayan şu bilgiyi verdi:

"Bankaların kullandırmış olduğu bu tüketici kredilerinde, kullanıcının sonuna kadar krediyi hangi maliyetle kullanacağı, nasıl kullanacağı ve bu konuda bankaların kendilerine ilan etmiş olduğu kredi miktarlarında kredi kullanmasını sağlayacak olan düzenlemeyi de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı olarak Başbakanlığımıza gönderdik."


Sanayiciye ucuz tarifeden elektrik

Bir başka soru üzerine de, üzerinde çalıştıkları diğer konuların da bulunduğunu belirten Çağlayan, bu çerçevede hafta sonları ve tatil günlerinde elektriği sanayicinin gece tarifesinden kullanacağını kaydetti.



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,714 µs