En Sıcak Konular

Vali Güler CHP ile AKP arasında kaldı

17 Mart 2009 18:15 tsi
AK Parti ve CHP'nin aynı gün aynı yerde miting yapacak olması İstanbul Valisi Muammer Güler'i zor durumda bıraktı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, AK Parti ve CHP'nin İstanbul'daki mitingleriyle ilgili, ''Aynı gün iki büyük katılımın olabileceği mitingin zorluklarını dile getirdim. Buna rağmen 'hayır, biz aynı yerde mitingi yapmak durumundayız' derlerse, şartların icabına göre hareket ederiz'' dedi.

Vali Güler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden Ankara'ya uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''CHP'li Gürsel Tekin, 'Mitingi Kazlıçeşme olmazsa Taksim'de yaparız'' dedi. 22 Martta Kazlıçeşme'de yapılacak mitingler konusu ne olacak?'' sorusu üzerine Vali Güler, şunları söyledi:

''Ben ne olup olmayacağını bilmem. Seçim kurulunun işine karışmam. Siyasi partilerin de programlarını tanzime yetkili değilim. Ben fiili bir imkansızlığı belirttim. Seçim kurullarına biz 19-28 Mart arasındaki dönemde mutat toplantı alanlarını kullanmaları için tahsis ettik. İstanbul'daki mutat toplantı alanları bellidir. Çağlayan, Kadıköy ve Kazlıçeşme'dir. Bu, kanunun tespit ettiği bir husustur.''

Güler, onun dışındaki alanların tespit edilmiş mutat toplantı alanlarından olmadığını ifade ederek, pazar günü Kazlıçeşme'deki miting konusunun ilçe seçim kurulunda görüşüldüğünü belirtti.

''Bir çözüm bulunmasına sevinirim ama idari olarak benim bu konuları tespite ve tanzime yetkim yoktur'' diyen Güler, aynı gün Kadıköy'de de bir miting yapılacağından bahsedildiğini kaydetti.

Güler, ''Görüşülecek bir orta noktanın bulunmasını ben de arzu ediyorum. Aynı gün iki büyük katılımın olabileceği mitingin zorluklarını dile getirdim. Buna rağmen 'hayır biz aynı yerde mitingi yapmak durumundayız' derlerse şartların icabına göre hareket ederiz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Israr edilirse yapılabilir mi diyorsunuz?'' sorusu üzerine de Vali Güler, ''Biz fiilen bunun zorluklar ifade edeceğini belirttik. Tabii yetki seçim kurulundadır'' dedi.

Vali Güler, son 10 günlük propaganda serbestliği döneminde yapılan toplantıların, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na tabi olmadığını hatırlatarak, bu tarihler arasındaki toplantıların 298 sayılı Kanun'a göre ilçe ve il seçim kurullarının yetkisine tabi olduğunu anlattı.

Güler, ''Bizim bu konuda yapabileceğimiz bir şey yoktur. Partilerin programları kendi bilecekleri bir iştir. Ben fiili imkansızlıklara işaret ettim. Mutat toplantı alanları dışında önerebileceğim bir imkan yoktur. Çünkü İstanbul'da bu alanlar belirlenmiştir. Onun dışındaki alanlar imkan olsa zaten tahsis edilirdi'' şeklinde konuştu.

İstanbul'da sadece 3 alanın tespit ve ilan edildiğini anımsatan Güler, ''Başka bir alan önceden tespit ve ilan edilmediğine göre, seçim kuruluna da başka bir alan göstermediğimize göre, bu 3 alanın dışında toplantı yapılması mutadın dışındadır'' dedi.



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,784 µs