En Sıcak Konular

MHP ve ANAP'lı yöneticiler yumruk yumruğa birbirine girdi!

17 Mart 2009 17:12 tsi
MANİSA'da, MHP İl Yönetim Kurulu üyesi Cem Gölpınar ile Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkan Vekili Serdar Demirlek, yumruk yumruğa birbirlerine girdi.

Kasetçi dükkanında başlayıp sokağa taşan kavgada, ANAVATAN'lı Demirlek'in burnu kanadı, gözü şişti. Partililer soluğu karakolda alırken, MHP'li Gölpınar kavganın kişisel bir mesele yüzünden çıktığını iddia etti.

ANAVATAN'ın Manisa Belediye Başkan adayı Adil Aygül'ün, seçim çalışmaları için AKP'den 1 milyon TL alıp, MHP'nin oylarını bölmeye çalıştığı’ yönündeki iddialar, ANAVATAN'lıları kızdırdı. ANAVATAN adayı Aygül'ün saat 13.30 sıralarında, 1'inci Anafartalar Mahallesi Ergen Caddesi üzerindeki esnaf ziyaretinde, MHP İl Yönetim Kurulu üyesi Cem Gölpınar ile ANAVATAN Merkez İlçe Başkan Vekili Serdar Demirlek karşı karşıya geldi.

Bir kasetçi dükkanındaki tartışma, iddiaya göre, MHP'li Gölpınar'ın “Adil Aygül, başkan adayı olmak için AKP'den kaç para aldı?” demesiyle başladı. ANAVATAN'lı Demirlek’in, “Benim başkanıma kimse böyle hitap edemez. Çık ulan dışarı” demesi üzerine kavga sokağa taştı. MHP'li Gölpınar ve ANAVATAN'lı Demirlek, vatandaşların şaşkın bakışları arasında sokak ortasında yumruk yumruğa birbirlerine girdi. Çevreden koşan partililer ve esnaf, kavgayı ayırmaya çalıştı.

ANAVATAN'lı Demirlek'in gözü şişip burnu yarılırken, MHP'li Gölpınar ise olay yerini terk etti. Bazı partililerin de sokak ortasında yumruklaştığı öne sürüldü.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayın ardından soluğu Şehit Öztürk Polis Merkezi'nde alan ANAVATAN'lı Demirlek, şikayetçi oldu. Hastaneden, darp edildiğine ilişkin 10 günlük de ‘iş göremez’ raporu alan Demirlek, “Gölpınar, Başkan adayım Adil Aygül'e haksız yere suçlamalarda bulundu. Ben de kendisini korudum diye darp edildim. Arkadaşıma sahip çıktım diye bu hale geldim. Şikayetçiyim” dedi.

MHP İl Binası'na gidip yaşadığı kavgayı anlatan Cem Gölpınar ise “Olay şahsi bir meseledir. ANAVATAN'lı arkadaşı daha önceden tanırım. Kendisinin psikolojik sorunları var. Kavga ettiğimizde yanında da bir başka ANAVATAN'lı arkadaşı daha vardı. Bana hakaret ettiler. ‘Sokak köpeği’ dediler. Aramızda herhangi bir siyasi tartışma geçmedi” diye konuştu.

Polis, kavgayla ilgili soruşturma başlatırken, MHP'li Gölpınar'ın da karakola gidip ifade vereceği öğrenildi.

ANAVATAN İl Yönetim Kurulu ise olağanüstü toplandı. ANAVATAN Manisa Belediye Başkan adayı Adil Aygül, “Adaylığımı açıkladığım günden bu yana sürekli Manisa'da ‘AKP'den para aldı, öyle aday oldu. Amacı sağ partilerin oyunu bölmek’ türünden sözler dolaşıyor. Şimdi burada son kez söylüyorum; parayı alan da veren de şerefsiz oğlu şerefsizdir. Adil Aygül isminden korkan bazı kesimler bu tür iftiralar atıyorlar. Mertlikten nasibini almamış, eşit şartlarda yarış yapma gücü olamayan kişiler bana ve partime saldırıda bulunuyorlar. Ben Manisa halkına hiçbir zaman ihanet etmedim ve etmeyeceğim” dedi.

‘KİMSEDEN KORKMUYORUZ’

Aygül, Manolya Meydanı’nda parti bayraklarının ve kendisine ait posterlerin yırtıldığını savunurken, “Bu olaylarla ilgili yargı süreci işleyecek. Kimseden korkmuyoruz. Bu işlerin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar ise kavganın kişisel bir mesele yüzünden çıktığını savunarak, “Arkadaşımız geldi ve bize olayı detaylarıyla anlattı. Kendisine inanıyoruz. Olayın MHP ile hiçbir ilgisi yok. Şahsi bir mesele, iki parti arasına sokulmaya çalışılıyor. Bizim ne ANAVATAN'la ne de bir başka siyasi partiyle çatışmamız yoktur” dedi.

AKP KINADI

Manisa'da MHP İl Yönetim Kurulu üyesi Cem Gölpınar ile ANAVATAN Merkez İlçe Başkan Vekili Serdar Demirlek arasındaki yumruk yumruğa kavgaya, AKP'de dahil oldu. AKP İl Başkanlığı'ndan, Manisa'daki siyasi parti temsilcilerine, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri ile basın mensuplarına gönderilen SMS'lerde, “MHP İl yönetimi Cem Gölpınar'ın, Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanı Serdar Demirlek'e yaptığı saldırıyı esefle kınıyor, MHP'nin gerçek yüzünü takdirinize sunuyoruz” denildi.

Hürriyet



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,120 µs