En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu namus sözü verdi

17 Mart 2009 16:19 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği esnaflardan oy isterken, sorunların çözümü için namus sözü verdi.

Kılıçdaroğlu, miting yeri tartışmalarına ilişkin de, “Herhangi bir tartışma ve kurumları suçlama gibi niyetimiz yok. Tam tersine barış ve demokrasi içinde bize yer göstersinler ve mitingimizi yapalım” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Sirkeci Garı'ndaki nakliyecileri, Mısır Çarşısı'nı ve Tahtakale esnafını ziyaret etti. Ziyaretlerine ilk olarak Sirkeci Garı'ndan başlayan Kılıçdaroğlu'na İl Başkanı Gürsel Tekin'de eşlik etti. Nakliyecilerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, çözüm için de namus sözü verdi. 2007'deki seçimlerden öncede aynı yere gelerek oy istediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Ancak o zamanda aranızdan birçoğunuz AK Parti'ye oy verdiniz. Sorunlarınız hala devam ediyor. Sizin sorunlarınızı biliyor ve çözmek için namus sözü veriyorum. Ama bana yetki verin” diyerek oy istedi. Nakliyeciler de seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerinin sözünü verdi.

Nakliyecileri selamlayan Kılıçdaroğlu daha sonra seçim otobüsüne binerek Eminönü'ne geldi. Yolda vatandaşları selamlayıp, sorunları dinleyen Kılıçdaroğlu burada Mısır Çarşısı'nı ziyaret etti. Çarşıda esnafın ikram ettiği lokumu yiyen Kılıçdaroğlu, seçimlerde destek istedi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan İl Başkanı Gürsel Tekin bir soru üzerine, “Başbakan'ın vatandaşla kavgası bitmedi şimdi de Kılıçdaroğlu ile kavga ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu üslubunu bozmak istemiyor. Sonuçta herkesin Başbakanı. Sayın Başbakan'a önerimiz Topbaş konuşursa çokta mutlu oluruz. Sayın Topbaş cevap vermiyor, Sayın Başbakan cevap veriyor. Buda bizi üzüyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na cevap vermek istemiyoruz. Biz itinalı davrandıkça Başbakan üslubunu sertleştiriyor. Nedenini biliyoruz, İstanbul elden gidiyor” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu ise “Sayın Başbakan'a önerim fazla şeker yemesin. Şeker yiyince sinirlerini kontrol edemiyor. Şekeri var, o nedenle bu tavsiyemi dinlerse sanıyorum daha güzel seçim tartışması olur” dedi.

Seçim miting yeri tartışması ile ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu, “CHP'nin bir başvurusu var. Başvuruyu erken yapmışız ve bunun dikkate alınması gerekirdi. Ama Seçim Kurulu farklı bir karar verdi ve o karara da saygılıyız. Sonuçta biz İstanbul'da bir miting yapmak istiyoruz ve bize bir yer göstersinler. Herhangi bir tartışma ve kurumları suçlama gibi niyetimiz yok. Tam tersine barış ve demokrasi içinde bize yer göstersinler ve mitingimizi yapalım” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Kazlıçeşme ısrarınız yok mu?” sorusuna da, “İstiyoruz tabi, ilk dilekçeyi de biz verdik. Ama maalesef gerçekleşmedi. Gerçekleşmedi diye kurumlara küsmenin anlamı yok. Biz mitingimizi İstanbul'da yapmak istiyoruz” diye cevap verdi.

Gürsel Tekin ise konuyla ilgili olarak, “”İlk Başvuruyu biz yaptık. Vazgeçmiş değiliz. Adalet uygulanacaksa bize tahsis edilmesi lazım. Bütün bu olumsuzluklara rağmen devlet bize yer bulmak zorunda. Taksim önerimiz var. Taksim önümüzdeki 1 Mayıs mitingi ile ilgili de bir prova olur. İnanıyorum ki Sayın Valimizde Taksim Meydanı'nı tahsis ederse iyi olur diye düşünüyorum” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Kadir Topbaş'ın hatıra fotoğrafının bulunduğu bir dükkanda kendisi de hatıra fotoğrafı çektirdi. Kılıçdaroğlu, Topbaş'ın da hatıra fotoğrafının bulunduğunun hatırlatılması üzerine de, “Topbaş belediye başkanı ve esnafla fotoğraf çektirmesi gayet normal” diye konuştu.

Ardından Tahtakale'ye geçen Kılıçdaroğlu, burada da esnafın sorunlarını dinledi.



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,354 µs