En Sıcak Konular

Vatan ve Heberturk'ün yalan haberi

17 Mart 2009 14:41 tsi
Vatan ve Haberturk gazetelerinin Zahid Akman hakkında ortaya attığı Almanya'daki bir kooperatife ortaklık iddialarının doğru olmadığı açıklandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman'ın Almanya'daki bir kooperatifin yöneticisi olduğu yönündeki Vatan ve Haberturk gazetelerindeki  iddialarla ilgili olarak avukatı Ali Yıldız, ''kısa bir süre üyesi olduğu ve daha sonra ayrıldığı, hiçbir toplantısına katılmadığı bir kooperatifle ilgili olarak sanki hukuki bir sorumluluğu varmış ve bir takım kişilerin mağduriyetlerine sebep olmuş gibi gerçeğe aykırı iddialarla müvekkilimi karalamak, vicdana, insafa, ahlaka sığmadığı gibi hukuka da aykırıdır'' dedi.

TOPLANTISINA KATILMADI, İSTİFA ETTİ

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, 15 ve 16 Mart tarihlerinde Vatan ve HAberturk gazetelerindeki iddiaları hatırlattı. Müvekkili Akman'a bu hususta yapılmış bir tebligatın bulunmadığını belirten Yıldız, müvekkilinin haberlerde sözü edilen kooperatife, 2004 yılında üye seçildiğini bildirdi. Ancak Akman'ın kooperatifin hiçbir toplantısına katılmadığını ve bir yılın sonunda da istifa dilekçesini vererek kooperatiften ayrıldığını kaydetti.

Yapılan açıklamada, ahlaka sığmayan iddiaların Akman’ı karalamak amacıyla ortaya atıldığı belirtildi. Konuyla ilgili Alman mankemesinin kararını da hatırlatan Yıldız, küçük bir araştırmayla bu bilgilerin yalan olduğunun anlaşılacağını belirtti.

RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın avukatı Ali Yıldız adıyla yapılan yazılı açıklamanın tamamı şöyle:

BASIN AÇIKLAMASI
Vatan Gazetesinin 16.03.2009 tarihli nüshasında, Haber Türk isimli gazetenin de 15.03.2009 tarihli nüshasında yayımlanmış olan haberlerde; müvekkilim Dr. A. Zahid AKMAN’ın, Almanya’da kurulmuş olan Offenbacher Und Frankurter Wohnunggsbaugenossenschaf E.G isimli kooperatifin yöneticisi olduğu ve kooperatif üyesi olan bir kişinin kooperatif ve yöneticileri aleyhine açmış olduğu davanın müvekkilime tebliğ edildiği iddia edilmiştir.
Öncelikle müvekkilime bu hususta yapılmış bir tebligat olmadığını belirtmek isteriz. Haberde bahsi geçen ve Almanya’da kurulmuş olan Offenbacher Und Frankurter Wohnunggsbaugenossenschaf e.G. isimli kooperatife müvekkil; 2004 yılında üye olarak seçilmiştir.

Ancak müvekkilim; anılan kooperatifin hiçbir toplantısına katılmamış ve bir yılın sonunda da istifa dilekçesini vererek ayrılmıştır. Kooperatifin almış olduğu hiçbir kararında ve işleminde de tasarrufu bulunmamaktadır.

Kısa bir süre üyesi olduğu ve daha sonra ayrıldığı, hiçbir toplantısına katılmadığı bir kooperatifle ilgili olarak sanki hukuki bir sorumluluğu varmış ve bir takım kişilerin mağduriyetine sebep olmuş gibi gerçeğe aykırı iddialarla müvekkilimi karalamak; vicdana, insafa, ahlaka sığmadığı gibi hukuka da aykırıdır.

Bu konuda daha önce çıkan haberler hakkında defalarca basın açıklaması yapılarak iddiaların gerçeğe aykırı olduğu birçok kez açıklanmıştır.

Bu kooperatifin başkanı olan Abdullah Özer’in yapmış olduğu 11.09.2008 tarihli basın açıklamasında da bu iddialar yalanlamış ve iddialara ilişkin gerekli ve gerçek bilgiler kamuoyuna sunulmuştur. Hatta bu basın açıklamasında; kooperatif başkanı telefon numaralarını vererek bu konudaki tüm belgelerin istenildiği takdirde kamuoyu ile paylaşılacağını da açıkça bildirmiştir.

Ancak ilk elden kooperatif yöneticilerinden bilgi ve belge alarak haberin içeriği teyit edilmediği için kamuoyu yalan yanlış bilgilerle hala yanıltılmaktadır.

Frankfurt Am Main Eyalet Mahkemesi 3/14 0 93/07 sayılı davada adı geçen kooperatifin yetkilileri aleyhine bir üye tarafından açılmış davanın reddine karar vermiştir. Müvekkilimin yasal olarak sorumluluğu bulunmadığından bu davalarda davalı dahi gösterilmemiştir.

Ayrıca müvekkilimin üye olarak bulunduğu döneme ait tüm kooperatif işlemlerinin genel kurul tarafından ibra edildiği kooperatif kayıtları incelendiğinde açıkça görülecektir.

Ne yazık ki bu haberler yapılırken çok küçük bir araştırma ile öğrenilebilecek tüm bu gerçekler görmezden gelinmiştir.
Müvekkil hakkında kamuoyunda yanlış bir kanaat oluşmasını sağlayacak şekilde yapılan açıklamalara karşı hukuki ve cezai müeyyidelerin uygulanması için yasal yollara başvurucağız. Gerçekleri kamuoyuna bir kez daha saygıyla bildiririz.

Aykut Zahid AKMAN
Vekili Av. Ali YILDIZ




Bu haber 997 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,776 µs