En Sıcak Konular

Gül, Talabani'ye öyle bir mesaj verdi ki!

17 Mart 2009 13:02 tsi
Gül, Talabani'ye öyle bir mesaj verdi ki!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile bir araya geldi. Bir saat süren görüşmede Gül, Talabani'ye çok açık ve net bir mesaj verdi:

Swissotel Monte Rosa 2 Salonu'nda saat 10.40'da başlayan görüşme, kısa süre görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN GÖRÜŞMEDE, ''AKLIMIZI KULLANIRSAK MUTLULUĞU, KULLANAMAZSAK ACILARI PAYLAŞIRIZ'' DEDİĞİ BELİRTİLDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile yaptığı görüşmede, ''Aklımızı kullanırsak mutluluğu, kullanamazsak acıları paylaşırız'' dediği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Swissotel'de yapılan Gül-Talabani görüşmesinde, 2 ülke arasındaki asıl konu başlıklarının, Gül'ün önümüzdeki günlerde planlanan ziyaretinde ele alınacak olması nedeniyle daha genel konular gündeme geldi.

Türkiye-Irak arasında geniş işbirliği imkanları bulunduğu ve bunların değerlendirilmesi gerektiği ortaya konulan görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül'ün bu anlamda güvenlik boyutuna dikkat çektiği kaydedildi.

Gül'ün görüşmede, ''Aklımızı kullanırsak mutluluğu, kullanamazsak acıları paylaşırız. Biz aklımızı kullanalım, mutluluğu paylaşalım'' ifadelerini kullandığı belirtildi.

Gül'ün, Türkiye ile Rusya arasındaki ticaretin 35 milyar dolar olduğunu, bunun önemli bir bölümünün gaz ticaretinden oluştuğunu, Karadeniz'in altından boru döşenerek gazın Türkiye'ye getirildiğini, ancak Irak ile arada doğal yollar bulunduğunu, bu nedenle çok çabaya gerek olmadığını dile getirdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, bu anlamda Türkiye-Irak arasında ticari ve ekonomik açıdan ilişkileri geliştirmek için büyük potansiyel bulunduğunu, bu potansiyelin gerçekleştirilmesinde güvenliğin önemini vurguladığı da aktarıldı.

Verilen bilgiye göre, ikili görüşmede Talabani'nin de Türkiye'ye gelmeden önce Irak'taki farklı kesimlerle görüştüğü, görüştüğü herkesin ittifak içinde Türkiye ile ilişkilerin çok daha üst seviyeye taşınmasını istediğini dile getirdiği belirtildi.

Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin, Türkiye'yi ikinci vatanları olarak gördüklerini ve her Iraklı'nın mutlaka İstanbul'u görmek istediğini vurguladığı da kaydedildi.

aa



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,388 µs