bu kadar bilgiye nasıl ulaşır? | " /> bu kadar bilgiye nasıl ulaşır? | "/>

En Sıcak Konular

Bir hacker bu kadar bilgiye nasıl ulaşır?

17 Mart 2009 12:58 tsi
Bir hacker bu kadar bilgiye nasıl ulaşır? Diyarbakır’da 4 ay önce hırsızlık şüphesiyle durdurulup elindeki dizüstü bilgisayarda devlete ait gizli bilgiler ele geçen PKK’lı Hacker R.Ç.’nin bilgisayarından çıkanlar siyaset ve devlet kurumlarının içinde bulunduğu güvenlik zaafını o

Diyarbakır’da tutuklanan ve hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan PKK’lı hacker R.Ç.’nin evinde ve işyerinde ele geçen DVD çözümleri tamamlanarak mahkemeye gönderildi. R.Ç.’nin gizlilik derecesi olan polis, asker ve MİT’e ait elde ettiği bilgilerin yanısıra AKP, CHP, MHP ile ilgili de önemli bilgileri sanal yolla elde edip PKK’ya gönderdiği ortaya çıktı. Çözümleri yapılan DVD’de yer alan bilgilerde adı geçen partilerin temayül yoklamaları, il, ilçe ve belde yapılanmaları ile seçmen listeleri yer alıyor.

Diyarbakır’da 4 ay önce hırsızlık şüphesiyle durdurulup elindeki dizüstü bilgisayarda devlete ait gizli bilgiler ele geçen PKK’lı Hacker R.Ç.’nin evindeki 22 harddisk, 2 dizüstü bilgisayar, 1 kamera harddiski, 85 disket, 32 MB’lik hafıza kartı ve DVD’lerin çözümü Terörle Mücadele Şubesi Teknik Büro Amirliği’nce tamamlanarak mahkemeye gönderildi. Çözümlerde, polis, asker ve MİT personelinin bilgisayarlarından elde edilen bilgiler ile il valiliklerine ait mutemetlik bilgileri, emniyet araç takip sistemi, MİT çalışanlarına ait sicil numaraları, MİT’e ait belgeler, arma, personele ait banka dokümanları yer aldı. Cep telefon numaraları, nöbet listesi, çeşitli il emniyet müdürlüklerine ait tutanak, sorgulamalar ile emniyet amiri, emniyet müdür yardımcıları, polis ve askeri personelin sicil ve T.C. kimlik numaraları, e-mail ve MSN adresleri, eşlerine ait kimlik bilgileri, telefon numaraları, hizmete özel askeri makamlara ait görüntülü eğitim bilgileri de bilgisayar kayıtları ve DVD'lerde yer aldı.


PARTİLERİ DE RAPOR ETMİŞ

Harddisk içindeki ‘seçim’ başlıklı klasörde, MHP’nin Güneydoğu’daki teşkilatlarına ait resmi evrak ve üye fotoğrafları, mükerrer raporlar, AKP, CHP’nin il, ilçe ve belde teşkilatlarında yaptırdığı temayül yoklamaları, seçmen listeleri, AKP’nin resmi kurumlarla yaptığı yazışmalar, ilçe ve köylere ait bilgi formları, raporlar, seçimlerle ilgili İl ve İlçe seçim kurulu başkanlıklarına ait şifre korumalı bilgiler bulundu.


PKK'lı hacker R.Ç.'nin, Mardin merkez ile Nusaybin, Kızıltepe, Savur, Ömerli, Dargeçit ve Yeşilli ilçelerindeki seçmen listeleri, seçimlerle ilgili AKP’nin kadın ve gençlik kolları, mahalle temsilcileri ile yönetim kurulu listeleri ve mahalle muhtarlıklarına ilişkin bilgileri elde ettiği rtaya çıktı.

Bilgisayar kayıtları ve VCD çözümünde, AKP Siirt il ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin kimlik bilgileri, manken ve sanatçıların özel yaşamlarıyla ilgili kişisel bilgiler yer aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kimlik bilgileri, Kıbrıs ile ilgili Annan Plan, iyarbakır MOBESE görüntü sistemi ile Emniyet Müdürlüğü’ne ait araç takip sistemi, Jandarma İstihbarat Bölge Komutanlığı’na ait resmi yazışmalar ile jandarmaya ait Mali Şube Müdürlüğü bilgileri, jandarmaya yapılan ihbarlar, jandarmanın yürüttüğü istihbarat faaliyetleriyle ilgili bilgiler de PKK'lı hacker R.Ç.'nin bilgisayarlarında bulundu.

Çözümü yapılan harddisk ve hafıza kartlarında jandarmanın ordunun iletişim bilgileri, jandarmanın gizli bilgilerinin yanı sıra ‘Cem astsubay’, ‘Ünal başçavuş’, ‘Zülfer albay’, ‘atilla yarbay’ gibi personele ait özel bilgiler de yer aldı. Kayıtlarda karakollar, askeri üzslerle ilgili krokili bilgiler, GATA ile yapılan yazışmalar ile silah kullanım bilgileri de dikkati çekti.

Hürriyet



Bu haber 1,076 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,402 µs