savunma bakanı yaptılar! | " /> savunma bakanı yaptılar! | "/>

En Sıcak Konular

Katili savunma bakanı yaptılar!

17 Mart 2009 08:18 tsi
Katili savunma bakanı yaptılar! İsrail'de hükümetin aşırı sağ partilerle kurulması kesinleşirken, hakkındaki savaş suçları nedeniyle tutuklanma ihtimali olan İsrailli general, yeni kabinede Savunma Bakanlığı görevini üstlenecek.

Tutuklanabileceği endişesiyle iki yıl önce Londra seyahatinden vazgeçmek zorunda kalan İsrail eski Genelkurmay Başkanı Moşe Yaalon (58), yeni kabinede Savunma Bakanı olarak görev alacak. Times gazetesi, Yaalon'un, hükümeti kurmakla görevlendirilen Benyamin Netanyahu'nun davetini kabul ederek kabinede görev alacağını yazdı. İsrail'in önde gelen 'şahinleri' arasında yer alan Yaalon, 2002'de Hamas liderlerinden Salah Şehade'ye düzenlenen saldırı nedeniyle savaş suçu işlemekle suçlanıyor. Şehade'nin evine düzenlenen saldırıda eşi ve 9 çocuğu da dahil 14 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının Yaalon tarafından planlandığı öne sürülüyor. İran'ın nükleer tesislerine saldırı taraftarı da olan Yaalon, seçkin komdando birliği Sayeret Matkal'ın başkanlığını yaptığı dönemde, Yaser Arafat'ın yardımcılarından Halil El Vezir'e Tunus'un bir köyünde düzenlenen saldırıyı da yönetmişti.

İKTİDARI AŞIRI SAĞ PAYLAŞTI

İsrail'de hükümeti kurma çalışmalarını yürüten Likud partisinin lideri Binyamin Netanyahu, ilk koalisyon anlaşmasını dün gece aşırı sağcı İsrail Beiteinu (Evimiz İsrail) partisi ile sağladı. Anlaşmaya göre Evimiz İsrail'in lideri aşırı sağcı lideri Avigdor Lieberman hükümette Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenecek. İç Güvenlik, Bayındırlık, Turizm ve Göçmen Entegrasyon bakanlıkları da bu partiye bırakıldı. Netanyahu'nun Perşembe günü kabinesini güvenoyu için parlamentoya sunabileceği belirtiliyor. Bu arada Brüksel'de toplanan AB dışişleri bakanları, İsrail'in Filistinlilerle iki devletli çözüm fikrini kabul etmesi gerektiğini bildirdi. ABD Genelkurmay Başkanı Mike Mullen da, İsrail'in İran'a tek yanlı operasyon düzenlemesinin bölgede öngörülemeyecek sonuçlara yol açacağını ve Ortadoğu'yu daha da istikrarsızlaştıracağı uyarısında bulundu. ABD'nin İran'a yönelik askeri seçeneği masada tuttuğunu da vurgulayan Mullen, bu operasyonun deniz ve hava güçleriyle sınırlı olacağını ekledi.

Star



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    32,729 µs