İP sevdası | " /> İP sevdası | "/>

En Sıcak Konular

Hurşit Tolon'un İP sevdası

17 Mart 2009 08:18 tsi
Hurşit Tolon'un İP sevdası 
Hurşit Tolon'un, İşçi Partisi ile ilişkisinin boyutu, teknik takibe takılan konuşmalarında ortaya çıktı.

Hurşit Tolon'dan İşçi Partililere: Sizin için her deliğe koşuyorum

Ergenekon terör örgütü davasının tutuksuz sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un, İşçi Partisi ile ilişkisinin boyutu, teknik takibe takılan konuşmalarında ortaya çıktı.

Tolon, bir telefon görüşmesinde İşçi Partisi'ne yakın Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Ankara Şubesi üyesi Seval Yurtçiçek "Ben sizin için her deliğe koşuyorum." diyor. Tolon'un bu ifadeleri, soruşturma kapsamında gözaltına alınan TGB Merkez Kurulu üyesi Adnan Türkkan'a soruldu. Türkkan, bu soruya, "Seval Yurtçiçek bizim Ankara şubesinde üyemizdir. Görüşme içeriğinde 16-19 Mayıs'ta yapılacak yürüyüşlerden Hurşit Tolon'a bilgi verdiği anlaşılmaktadır. Görüşmede Hurşit Tolon'un, 'Ben sizin için her deliğe koşuyorum.' demesinden ben bir şey anlamadım. Bize açık bir desteğini de bilmiyorum." şeklinde cevap verdi.

Hurşit Tolon ise İP'liler ile teknik takibe takılan bu irtibatını kendi sorgusunda reddetti. Tolon'un TGB ile ilgili açıklamaları da şöyle: "Bu kuruluşun yönetimindeki insanlar benim danışmanlık yaptığım platforma (Anadolu Ulusal Uyanış ve Dayanışma Platformu) müracaat ettiler. Yönetimdeki hanımlar falan gittiler, bunların lokallerine falan baktılar. Çok pırıl pırıl çocuklar olduklarından bahsettiler. Sonra bunların bazı mitinglerde falan İşçi Partili oldukları çıktı ortaya. Sonra ben o sekreterlerini çağırdım yanıma, platformumuzun konumundan bahsettim. Beni üniversiteli bu çocuklar konferans için davet ettiler. Ben de kendilerinin değil rektörlerinin davet etmesi gerektiğini söyledim. Sonradan öğreniyorum ki gençler görünümlü İşçi Partisi'nin düzenlediği konferansmış."

İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi bölümünde yüksek lisans yapan TGB Merkez Kurulu üyesi Adnan Türkkan, geçen yıl temmuz ayında ETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Türkkan, aynı zamanda İşçi Partisi üyesi. Türkkan, davanın görüldüğü Silivri Cezaevi'ne giderek İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'e de destek olmuştu. Hurşit Tolon, son olarak kendisine ait ses kayıtlarıyla gündeme gelmişti. Nasıl kilo verdiğini anlattığı kayıtta Tolon, savcılara, "Sen kimsin lan, kimsin sen!" diyerek ağır hakaretlerde bulunuyordu.

Perinçek milletvekilliği teklif etti, kabul etmedim

Hurşit Tolon, sorgusunda, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile hiçbir bağının olmadığını savunuyor. Perinçek'in kendisine milletvekilliği teklif ettiğini ancak kendisinin bunu kabul etmediğini anlatıyor: "Bana 'Paşam sizi çok seviyorlar, tanıyorlar, biz karar verdik, sizi İstanbul'da 1. veya 2. listeden aday göstermek istiyoruz.' dedi. Ben hiçbir zaman siyasi kimlik taşımayı istemedim, düşünmedim, bunun üzerine 'Kusura bakmayın ben bunu düşünmüyorum, ben siyasi bir eleman olmak istemiyorum. Beni başka bir partide de göremezsiniz.' dedim. 'Bu partinin adı İşçi Partisi oldukça, bu partinin başkanı Perinçek oldukça ve söz konusu flamanızla (İşçi Partisi bayrağını kastediyor) yüzde 1-2 potansiyelin üstünde beklentiniz olmasın.' deyince kızdı. 'Buyrun başkan siz olun, flamamızı da değiştirin.' dedi. İlk temasımız böyle olmuştur. Bana siyasi teklifte bulunmuştur. Ancak ben kesinlikle kabul etmedim."

Genelkurmay, Ergenekon sanığı Gürcihan'ı yalanladı

Ergenekon terör örgütünün tutuklu sanıklarından Halil Behiç Gürcihan'ın 'elektromanyetik silahlarla ilgili yaptığı yurtdışı görüşmeyi Genelkurmay'a bir raporla sunduğu' yönündeki iddialar, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yalanlandı. Ergenekon davasının 17. duruşmasında Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, evinde yapılan aramalarda 'Paralel konuşma kılavuzu' yazılı bir belge ele geçirildiğini, bu belgede şifrelenmiş kelimeler olduğunu ve bunun nedenini sormuştu. Gürcihan, elektronik silahlar konusunda uzman olduğunu, yurtdışındaki bir firma temsilcisi ile gizli kodlar belirleyip görüştüğünü ve bu görüşmeyi Genelkurmay Başkanlığı'nın istihbarat servisine rapor ettiğini iddia etmişti. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün sanık Gürcihan'a Genelkurmay'da ilettiği birimin neresi olduğunu sorması üzerine "İstihbarat Dairesi" cevabını vermişti. Bunun üzerine Genelkurmay Başkanlığı'na Gürcihan'ın herhangi bir rapor hazırlayıp hazırlamadığı soruldu. TSK'dan mahkemeye gönderilen raporda, "Yapılan incelemede, şahsın bahsettiği herhangi bir rapor bulunamamıştır." denildi. Kamil Maman, İstanbul

Emekli Oramiral: 'Genç subaylar rahatsız' mesajı provokasyondu

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Salim Dervişoğlu, 'genç subaylar rahatsız' mesajlarının provokasyon amaçlı olduğunu açıkladı. Yeni Şafak'tan Mehmet Gündem'e konuşan Dervişoğlu, o zamanlar imzasız gelen mektupları yırtıp attığını anlattı. Bu mektuplara itibar edenlerin de olduğunu vurgulayarak, mektupları kale alanları çok tenkit ettiğini belirtti. Dervişoğlu, "Prensip şudur, imzasız mektuba işlem yapılmaz. Bu mektuplar sivillerin eline geçince, kendilerine gerekçe arayanlar, genç subaylar rahatsız dediler. Genç subaylar rahatsız tabiri imzasız mektuplarla bize, kumandanlara o kadar çok geldi ki! Hatalarımızdan biri budur, dünyanın hiçbir yerinde imzasız mektuba hukuki bir işlem yapılmaz. Şerefli olan insan, mektubun altına ismini yazar. Türkiye'yi kaşımak isteyenler bu yolu kullandılar. Bunların çoğu provokasyondur. Ben yırtar atardım." dedi.

zaman



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,592 µs