fişleme özrü | " /> fişleme özrü | "/>

En Sıcak Konular

Kayseri'de fişleme özrü

16 Mart 2009 20:48 tsi
Kayseri'de fişleme özrü Kayseri'de Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'in bazı işyerlerini askeri personele yasakladığının ortaya çıkmasının ardından askeri yetkililer söz konusu işyerlerini ziyaret ederek özür diledi...

Kayseri'de askeri yetkililer, Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'in fişlediği işyeri sahiplerini ziyaret ederek özür diledi..
 
Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'in askeri personele yasakladığı işyerlerinin sahiplerinden, askeri yetkililerinin özür dilediği ortaya çıktı.

Askeri personel, gazetede yayımlanan haberlerde ismi geçen işyerlerini subay düzeyinde ziyaret ederek, haberlerin asılsız olduğu, fişlemenin söz konusu olmadığını ve bu bilginin gerçeği yansıtmadığını anlattığı öğrenildi.

Kayseri Garnizon Komutanlığı'nın, askeri personelin gitmemeleri gerektiğini belirttiği mahalleler, kafeler ve lokanta ile otellerin isimleri kamuoyuna yansıdı. Garnizon Komutanlığı'nın, esnafı fişleyerek mahalle baskısı yaptığı yönünde basında haberler çıkarken, komutanların da esnaftan özür dilediği belirtildi. Yasaklı listede ismi geçen Otel Klas yetkilileri, bir ay önce kendilerine gelen isimsiz bir mektuptan bahsediyor. Mektuptan çıkan metinde, Garnizon Komutanlığı'nın askeri personeline emir yazısıyla Otel Klas'a gitmemeleri yönünde talimat verdiği belirtiliyordu. Otel yetkilileri, bu mektubu aldıktan sonra binbaşı düzeyinde Garnizon Komutanlığı'ndan gelen askeri personelin kendileri ile görüştüğünü anlatıyor. Görüşmede, komutanların gönderilen yazının gerçeği yansıtmadığını, doğru olmadığını, böyle bir emrin söz konusu olmadığını ifade ederek kendilerinden özür dilediklerini belirtti. Yine listede yasaklı işyerleri arasında bulunan Altınsaray Oteli'nin sahibi Ahmet Demircioğlu da böyle bir mektubun kendilerine de geldiğini doğruladı. Demircioğlu, otel müdürünün isimsiz gelen mektubu önce açmadığını, askeri personelin gelerek böyle bir yazıdan bahsetmesi üzerine açtıklarını anlattı. Demircioğlu, şöyle konuştu:

"Bir ay önce gelen gelen mektup içinde, bugün gazetelerde konu olan haberle ilgili olarak bilgiler vardı. Haberde çıkan yasaklı işyeri arasında bizim otelin de bulunduğu belirtiliyordu. Askeri yetkililerin, bu bilgilerin yanlış olduğu, doğruyu yansıtmadığı ve kendilerinin böyle bir emir vermediklerini dile getirip, özür dileyerek ayrıldıklarını öğrendim. Tabi bize gelen yazıda, böyle bir yasaktan bahsedilirken, hukuki süreç başlatmamız adına da telkinde bulunulmuş. Bunun Kayserili işadamları ile askeriye arasındaki ilişkilerin bozulması, ilişkilerin zedelenmesi adına yapıldığını düşünüyoruz. Böyle bir yasağında olamayacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Listede yasaklı işyerleri arasında yer alan başka bir otelin yetkilisi de askeri personelin kendilerinden özür dilediğini belirtti. Çapari Otel Müdürü Abit Keykubat, 20 yıldır çalışan 3 yıldızlı otellerinde alkol olmadığını ve ailelerin tercih ettiğini dile getirdi. Keykubat, asker ailelerini de otellerinde ağırladıklarını anlatarak, "Bir ay önce binbaşı düzeyinde askeri personel geldi. Otelimiz ile ilgili yasak olduğu yönündeki bilgilerin doğru olmadığını, gerçeği yansıtmadığını anlatarak, çıkan bilgilerden dolayı özür dileyip sonra gittiler." dedi. Yasaklı işyeri listesi arasında bulunan kafelerin sahipleri ise böyle bir olaya karışmak istemediklerini, böyle bir yasaktan haberleri olmadığını dile getirdiler.

cihan



Bu haber 1,001 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,299 µs