En Sıcak Konular

'Deprem dede'den AKP değerlendirmesi

16 Mart 2009 20:38 tsi
ADIYAMAN’da, Kızılay’ın düzenlediği Afet Zararlarını Azaltma Programı kapsamında din görevlilerine seminer veren, Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği (AHDER) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem konusunda camilerin çok önemli bir e

Basın mensuplarının AKP'den Bakırköy Belediye Meclis üyesi adaylığıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Işıkara, “AK Parti bu ülkenin yasal bir partisi midir? Evet. Kimse inkar eder mi? Artı bir de yüzde 47 oy almış mıdır? Evet almıştır. Hepimizin hürmet etmesi lazım” dedi.

Prof.Dr. Işıkara, Adıyaman’da din görevlilerine seminer verdi. Deprem konusunda camilerin çok önemli bir eğitim yeri olduğuna işaret eden Prof. Dr. Işıkara, “Fırsat buldukça cuma günleri camiye gidiyorum. Vatandaşlara depremden korunma yollarını anlatıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan din adamlarının belli aralıklarla cuma günleri doğal afetler konusunda vatandaşları bilgilendirmelerini istediler. Din adamlarına da bu konuda önemli görev düşüyor, bu seminerler o yüzden çok önemli” dedi. Camilerin çok önemli bir barınma yeri olduğunu vurgulayan Işıkara, buraların mutlaka ayakta kalması gerektiğini ifade etti. Işıkara, “Ancak maalesef bugün birçok camimiz gelişi güzel yapılıyor. Bundan Diyanet İşleri Başkanımız da ben de müştekiyiz. Camilerin çoğunun tek çıkış kapısı var. Halbuki camilerimizde çok çıkış kapısı olması lazım. Tahliye etmemiz gerektiği zaman kapıya sıkışırsak, depremin kendisi değil, kendi yanlış hareketimiz sonucunda hayatımızı kaybedebiliriz” diye konuştu.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’dan ilde bulunan kilislerin onarımı için yardım isteyen Prof. Dr. Işıkara, “Adıyaman’da 2 bin civarında Süryani olduğunu öğrendim. Biraz da kiliseyi gezdim. Onarıma ihtiyaçlarının olduğunu söylediler. Sayın Valimin de bu konuda yardımcı olmalarını istiyorum” dedi.

‘AK PARTİ'YE HEPİMİZİN HÜRMET ETMESİ LAZIM’

Seminerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Işıkara, AKP’den Belediye Meclis üyesi adaylığına değindi. Prof. Dr. Işıkara, şunları söyledi:
“Yerel seçim ve genel seçimi ayırt etmek gerekiyor. Oğuz Satıcı beyin kimliğini biliyorum. TİM başkanıydı. Ve Türkiye ihracatının 15-20 milyar dolardan alıp, 130 milyar dolara çıkaran biridir. Kendisiyle 3 sene deprem güvenli bina konusunda beraber çalıştık. Benim bir hayalim vardı. O hayalim de bir yerleşim yerini depreme hazırlamaktı. Hem İstanbul’a örnek olsun. Hem Türkiye’ye örnek olsun. ‘Hocam gel, bunu beraber yapalım’ dedi. ‘Sana her türlü imkanı sağlayacağım’ dedi. Ben de yalnızca Oğuz Satıcı’nın isminden bahsettim. Ama şunu da söyleyeyim. Atatürk ve Cumhuriyet kimsenin tekelinde değil. Ben Cumhuriyetle büyüdüm. Atatürk’le büyüdüm. Benim evimin cephesinde bir Atatürk heykeli durur. Dolayısıyla Atatürkçülük kimsenin tekelinde değil. Cumhuriyetçilik kimsenin tekelinde değil. Bazı durumlarla karşılaştığım için bunu söylüyorum. Ak Parti bu ülkenin yasal bir partisi midir? Evet. Kimse inkar eder mi? Artı bir de yüzde 47 oy almış mıdır? Evet almıştır. Hepimizin hürmet etmesi lazım.”

6'NIN ÜZERİNDE DEPREM OLMAMASI RAHATSIZ EDİCİ

Öte yandan, Türkiye’de 1 Mayıs 2003 tarihinden bu yana 6 büyüklüğünün üzerinde deprem olmadığını belirten Prof. Dr. Işıkara, “Bu beni rahatsız ediyor. Ama bu deprem nerede olur? Türkiye’nin her yerinde olabilir. Onun özellikle altını çizebilirim. Dolayısıyla Adıyaman’da, Hatay’da, Erzincan’da, Erzurum’da birinci derecedir. Nereye gidersen git, Türkiye mutlaka deprem üreten bir odakla baş başadır. Onun için bizim bu eğitimimiz önemlidir” dedi.



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,486 µs