En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Bahçeli'ye ağır sözler!

16 Mart 2009 17:41 tsi
Tekirdağ'da halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benden Sayın Baykal'a ve Sayın Bahçeli'ye hakaret duymayacaksınız" dedi, sert eleştirilerini sıraladı:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''OBA'' adlı helikopterle saat 15.58'de Kırklareli'nden Tekirdağ'a geldi.

Başbakan Erdoğan'ı, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ve öteki ilgililer karşıladı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'da Tekirdağ'a geldi.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyleydi:

Ben yanlışlarını söylerim. Benden Sayın Baykal'a hakaret duymayacaksınız. Benden Sayın Bahçeli'ye hakaret duymayacaksınız. Gideceğimiz yer sonuçta kara toprak. İmam başbakan niyetine demeyecek. Milletvekili niyetine de demiyecek. Er kişi niyetine diyecek. Hatun kişi niyetine diyecek. Kefenin boyu da aynı.. İnsanlara tepeden bakmamak lazım. Toprak olacağız nihayetinde.

Biz aldığımız emaneti nereye getirdik ona bakıyoruz. Biz de ayrımcılık yok. Biz de tüm millet eşit. Biriz beraberiz. Yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Mesele bu aslolan bu...

Ben dün Başbakanlık'ta altıncı yılını doldurdum. Yaklaşık 6 buçuk yıldırda Ak Parri olarak iktidarız.

Sayın Bahçeli ekonomi ile ilgili sana kim bilgi veriyor. Senin klavuzun kimse onu değiştir. Eskiden yüz liranın 64 lirası borçtu şimdi yüzde 25'i borç.. Hesap ortada..

Geçmişte faizin geldiği noktayı hepimiz biliyoruz. Bunlar benim vatandaşımın cebinden çıkıyordu. Bunları hep benim halkım ödedi.

 Biz bu borçları ödemeseydik bugün bu hizmetler yapılamazdı. Müteahhitlikte dünyada üçüncü sıraya geldik. Bunlar durup dururken olmadı. Dünyayı fellik fellik dolaşarak oldu.

Asla asla şımarmadık. Başarılarımız bizi motive etti. Bize büyük düşünmek gerekir. azimle kararlılıkla geşeceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu ülkeyi dünyanın en iyi 10 ekonomisi içinde görmek istiyoruz. İnşaallah bunu da başaracağız. 500 milyar dolarlık ihracat istiyoruz. İnşaallah bunu da başaracağız.

Sayın Baykal, Sayın Bahçeli bizim dönemimizde şu ana kadar bir banka battı mı? Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmeyeceğiz. Milleti kandırarak milleti yanıltarak bunlar oy alacağını savunuyor. CHP'si MHP'si ve onların yandaş medyası bu ülkenin sevinciyle sevinemedi. Şimdi de krizden bize yüklenmeye çalışıyorlar.

Bunların sıfırından bıktık 6 sıfırı attık ne oldu, enflasyon çatladı mı. Çatlamadı, patladı patladı.

Şimdi ne diyor Sayın Baykal? Türk lirasının değerini düşürmek gerekiyor diyor. Sayın Baykal sen başka yere git hadi. Biz kendi işimize bakıyoruz. Sen klavuzunu değiştir.

Sayın Bahçeli bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor. Neymiş ben sağa gidince MHP'ye sola gidince CHP'ye yükleniyor muşum. Sayın Bahçeli sana ne oluyor sen CHP'nin avukatı mısın? Bu sıkı fıkı ilişkiler neyin nesi? Şimdi diyor ben karanlık odalarda savcılarla görüşüp partimi kurmuşum da milletvekili olmuşum. İspatlamazsan namertsin. AK Parti öyle tekil olarak kurulmadı. Millet kurdu millet.

Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Benim bir şüphem yok. Bildiğin bir şey varsa çoık söyle. Benim anlım açık. Gel varsa bildiğin konuş. Yoksa sağda solda konuşup iftira etme..

Sürekli okyanus ötesinden bahsediyorsun. Bu bakımdan bizimle ilgili ilgili bildiğin bir şey varsa gel açıkla. Bu işler öyle el etek öperek olmuyor. Meydanlara çıkıpta millete dört işlemden hesaptan kitaptan bahsediyorsun da 2002 yılında matematiğini niye konuşturmadın. Bakıyorrum bazen bizi taklit ediyor. Bazen Sayın Baykal'ın konuşmalarından alıntı yapıyor. Bunlar ruh ikizi. Bunların dili de bir siyaseti de bir.

Tekirdağ önemli bir merkeze dönüşüyor. Lojistik bir üs haline dönüşüyor.

Tekirdağ Muratlı demiryolunu açtık. Duble yolu gördünüz. Çevre yolu açtık. Çorlu Havaalanını yeniden açtık. Türkiye'de çok güzel şeyler oluyor. Köprülü kavşaklarımızı tamladık.

Dün Sayın Bahçeli buradaydı "3.5 yıl iktidar olduk. Tekirdağ'a şunu yaptık. diyebildi mi? Tekirdağ'a şu eserleri şu hizmetleri verdik diyebildi mi? Bunun cevabı yok.

İşte CHP'nin ekmek karnesi. CHP demek ekmeği karne ile almak demektir. Patiskayı karne ile alırdı bizim analarımız Sümerbank'tan.. Şahitler burada.. Şeker de karne ile alınıyordu. Gaz yağı karne ile alınıyordu. CHP yokluktur. CHP kıtlıktır.

Sayın Baykal Atatürkçü falan değil. Atatürk üzerinden geçinensin. Hiç alakan yok. Bunlar Atatürk öldü bunlar paranın üzerinden Atatürk'ün resmini kaldırdı. Hangi yüzle gelip hala nasıl bu meydanlarda konuşuyorsun. Dürüst ol dürüst. Senin enerji bakanlığın döneminde mazot alamıyordu benim Tekirdağlı vatandaşım. Sayın Baylkal bu iş seninle yürümez be.. Sana 10 koyun verseler sen onları da kaybedip gelirsin. Bunlar benim milletim için hayırlı bir işe el atmadılar. Parlamentoyu işlemez hale getirdiler. Gensoru veriyor oturuma gelmiyor. Gensoru veriyor partisinden konuşacak adım bulamıyor.

Kriz için tedbirler almaya devam ediyoruz. En az etkilenen ülke olacağız dedik. Konutta KDV'yi indirdik. ÖTV'de ciddi düşüş sağladık. Bu tedbirler piyasayı canlandıracaktır.

Bize beş yıl önce bir hizmet verdiniz. Biz Tekirdağ için büyük düşündük. Tekirdağ olarak AK belediyecilik hizmetleri ile tanıştınız.

6 yılda 1750 derslik yaptık. Bizden öncekiler 75 derslik yapmış. Tekirdağ Üniversitesini şehre kazandırdık. Şu ana kadar 56 ile üniversite kurduk. Üniversitesiz il kalmadı.

Sosyal yardımlarımız yine aynı şekilde... Kömür yardımlarımız aynı şekilde..

Tekirdağ'a 184 kilometre bölünmüş yol yaptık. Cumhuriye tarihinin altı katı bu. Yolu ve suyu olmayan yer olur mu? Yol su medeniyettir. Kumbağ kavşağını yaptık. Ölümlü kazaların son bulmasını sağladık. Tekirdağ'ı 130 yıl sonra demiryolu ile tanıştırıyoruz.

Tekirdağ'a doğalgazı getirdik. Sanayide ve evlerde doğalgazı kullanıyoruz. Bazıları pahalı diyebilir. Doğalgazla bütün daireyi ısıtırsın.

Tekirdağ'da çiftçiye 697 trilyon para verdik. Neredeyse 1 katrilyona yaklaşıyoruz. Lütfen bunları görün bilir. 30 trilyon köylere harcama yaptık. Yolu suyu olmayan köy kalmasın diye... İthal edilen ürünlerde zam konusuna karışamayız. Gübreyi neyle alıyorsak ona veriyoruz.

Onun için Ahmet Aygün kardeşimle göreve devam diyoruz. Ben koşuyorum siz de koşacaksınız. Durmak yok yola devam diyoruz. Tüm aday arkadaşlarımı sizlere emanet ediyorum. Gelin 29 Mart'ta mührü AK Parti^'ye basalım. Gelin Türkiye'yi dünyaya açalım. Gelin müreffeh bir ülkeyi inşa etmeye devam edelim.


Haber 7

 



Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs