En Sıcak Konular

Öymen'den başbakanlık için ilginç tarih !

16 Mart 2009 17:39 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Baykal için yaptığı başbakanlık açıklamalarına cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sayın Baykal 2011 yılında iktidara geleceklerini söylüyor. Herhalde dili sürçtü. 3011 yılı diyecekti 2011 dedi" şeklindeki açıklamasına cevap verdi. Öymen, "Herhalde sayın Başbakan Miladi takvime pek aşina değil. Kendisinin daha çok aşina olduğu bir takvimle biz söyleyelim. CHP en geç Hicri 1432 yılında iktidar olacak." dedi. Hicri 1432 yılı, Miladi 2011 yılına tekabül ediyor.

Partisinin Bursa il binasında basın toplantısı düzenleyen Öymen, yerel seçimlede CHP'ye çok yoğun ilgi gösterildiğini iddia etti. Halkın 'bu sefer doğru bir seçim' yapacağını ileri süren Öymen, yerel seçimlere şimdiden şaibe karıştığını öne sürdü. "Boş arsalara seçmen kaydı yapılıyor" diyen Öymen, halkı sandığa sahip çıkmaya çağırdı.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Yalova mitinginde yaptığı, "Sayın Baykal 2011 yılında iktidara geleceklerini söylüyor. Herhalde dili sürçtü. 3011 yılı diyecekti 2011 dedi" şeklindeki konuşmayı anımsatan Öymen, şu cevabı verdi: "Herhalde sayın Başbakan miladi takvime pek aşina değil. Kendisinin daha çok aşina olduğu bir takvimle biz söyleyelim. CHP en geç 1432 yılında iktidar olacak, bizim tahminimiz bu. Hicri takvime göre. Belki o rakamları kendisi daha iyi bilir. Kendisi 17 Rebiyyülevvel'de bir konuşma yapmış. Onun için bu yaptığı hatalar belki pek miladi takvime aşina olmamasından kaynaklanıyor. 'Dili sürçmüş' diyor ama asıl kendisinin dili sürçmüş görünüyor. Nilüfer Belediye Başkanı'nın adını hatırlamayınca 'Bayan Nilüfer seçimi kazanacak' diyor. Bayan Nilüfer tarimizde önemli bir insandır, ama Nilüfer adayı değildir. İşte böyle çelişkiler içerisine düşüyorlar. Ama bunlarınki sürç-i lisan değil, sürç-i iktidar. Böyle polemikle vaziyeti geçiştirmeye çalışıyorlar."

TÜRKİYE'DEN TEĞET GEÇEN AK PARTİDİR

'Krizin ekonomiyi teğet geçtiği' açıklamalarını da eleştiren Öymen, krizin değil ama AK Parti'nin 'Türkiye Cumhuriyeti'ni teğet geçeceğini' kaydetti. Öymen, "Bir yerde dokunmuştur, zarar vermiştir ama geçip gidecektir. Türkiye Cumhuriyeti, AK Parti gittikten sonra kendi çizgisine, doğrultusuna yeniden dönecektir. Türkiye'den teğet geçen AK Parti'dir." diye konuştu.

AK Parti Milletvekili ve Meclis eski Başkanı Bülent Arınç'ın Ergenekon tutuklusu paşalarla ilgili sözlerini de gündeme getiren Öymen, şunları dile getirdi: "Şimdi kalkmış AK Parti milletvekili, eski Meclis Başkanı, bu ülkenin ordusuna, şerefli askerlerine, yıllarca en üst rütbede hizmet etmiş insanlara yapmadığı hakareti bırakmıyor. Siyasetçiler uçağa benzer. Belli bir irtifanın altına düşmeyeceksiniz. O irtifanın altına düşerseniz tutunamazsınız. Uçak havada tutunamaz, siyasetçi siyasette tutunamaz. Öyle görünüyor ki sayın Arınç'ın biraz altimetresi bozulmuş. O yüzden süretle irtifa kaybediyor. Sonu hayırlı olur inşallah. Devlette görev yapmış insanlar, önemli görevlerde bulunmuş insanlar, o görevin gerektirdiği seviyeyi ve ciddiyeti kaybetmemek zorundadırlar." (CİHAN)



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,864 µs