En Sıcak Konular

Sirmen'in özgeçmişi arap saçına döndü

16 Mart 2009 17:26 tsi
CHP'nin Kocaeli adayı Sefa Sirmen'in, mezun olduğu üniversite konusunda farklı yerlere verdiği özgeçmişlerindeki çelişki hayrete düşürecek kadar karışık...

Kendisine ait internet sitesinde Açıköğretim Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu olduğunu yazan Sirmen'in, TBMM'ye verdiği özgeçmişinde ise, Pacific Hill Univercity mezunu olduğu görülüyor. Sirmen, hayatını anlattığı kitapta ise liseyi bitiremediğini belirtiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sefa Sirmen'in, özgeçmişinde farklı iki bilginin yer aldığı ortaya çıktı. Sefa Sirmen'in, kendisine ait www.sefasirmen.com.tr adlı internet sitesinde yer alan özgeçmişinde “Açıköğretim Siyasal Bilimler Fakültesi” mezunu, milletvekilliği döneminde TBMM'ye verdiği özgeçmişinde ise (http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.bilgi?p_donem=22&p_sicil=6036) “Pacific Hill University” mezunu olduğu yazıyor.

TÜRKİYE'DE BÖYLE BİR ÜNİVERSİTE YOK
Sefa Sirmen'in ilk özgeçmişinde mezun olduğunu iddia ettiği üniversitenin ismi dikkat çekici. Türkiye'de, Sefa Sirmen'in iddia ettiği gibi, Açıköğretim Siyasal Bilimler Fakültesi diye bir bölüm bulunmuyor.

MEZUN OLDUĞU OKULU SÖYLEYEMEDİ
Sefa Sirmen, özgeçmişinde iki farklı bilginin yer alması konusunda gazetemizin sorularını cevaplamaktan kaçındı.
Sirmen, muhabirimizin, “Meclis'te yer alan özgeçmişiniz ile şahsınıza ait internet sitesinde yer alan özgeçmişinizde farklı üniversitelerden mezun olduğunuz görülüyor. Bu fark neden kaynaklanuyor?” sorusuna, “Yazılı sorunuz, cevap vereyim” dedi.

Sirmen, muhabirimizin, “Sorum çok açık. Açık Öğretim'den mi, yoksa Pacific Hill University'den mi mezun oldunuz? Kitabınızda, Barbaros Hayrettin Lisesi'nde okurken bir gün aniden öğrenim hayatınızın noktaladığınızı söylüyorsunuz. Sizin ifadenize göre lise terksiniz…” şeklindeki hatırlatması üzerine, “Habere iki dakika kala soru sorulur mu? Yazılı sorun” dedi.

Sefa Sirmen, muhabirimizin, “Mezun olduğunuz okulu neden söylemekten çekiniyorsunuz?” ısrarı üzerine, “Yazılı cevaplayacağım” dedi.

Bunun üzerine CHP Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan'a ulaştık ve sorularımızı yazılı olarak Sefa Sirmen'e ulaştırdık. Sefa Sirmen'i ikinci kez telefonla aradık ancak telefonunu açmadı. Sefa Sirmen, üçüncü aramamızda ise, cep telefonunu kapattı. Sirmen, yazılı sorularımızı cevaplamaktan da kaçındı.

“BÜYÜKŞEHİR ADAYI, İKİ FARKLI YERDE NEDEN İKİ FARKLI ÖZGEÇMİŞ KULLANIR?”
Sefa Sirmen'in, mezun olduğu üniversiteyi açıklayamaması; “Bir büyükşehir belediye başkan adayı, bu kentte 13 yıl belediye başkanlığı ve bir dönem milletvekilliği yapan bir insan iki farklı yerde neden iki farklı özgeçmiş kullanır? Neden mezun olduğu üniversitenin ismini iki ayrı yerde farklı yazar? Böyle bir gereksinimi neden duyar?” şeklinde yorumlandı.

KİTABINDA LİSEYİ BİTİREMEMİŞ
Sefa Sirmen'in, 1998 yılında basılan “Hayatım İzmit” adlı kitabında da ilginç bilgiler yer alıyor. Sirmen, “Hayatım İzmit” adlı kitabında aynen şunları yazıyor: “Ticaret yapmak, para kazanmak, güçlü olmak benim idealimdi. Barbaros Hayrettin Lisesi'nde okurken bir gün aniden öğrenim hayatımı noktaladım... (Sayfa 15)”, “Okulda öğrenci olmak kesinlikle bana göre değildi… (Sayfa 17)”
Kitabında liseyi bile bitiremediğini ifade eden Sefa Sirmen'in, mezun olduğu üniversitenin ismini açıklayamaması kafaları karıştırıyor. Kamuoyu, Büyükşehir belediye başkanlığına aday olan bir kişinin özgeçmişini seçmenine açıklamasını bekliyor.

Milletvekili olarak TBMM'ye verdiği özgeçmişinde “Pasific Hill Univercity” mezunu olduğunu açıklıyor. Sefa Sirmen kendisine ait www.sefasirmen.org adlı internet sitesinde “Açıköğretim Siyasal Bilimler Fakültesi” mezunu olduğunu belirtiliyor.. 1998 yılında basılan “Hayatım İzmit” adlı kitabında, lisede okurken öğrenim hayatını kestiği yer alıyor.


(VAKİT)

 



Bu haber 958 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,853 µs