seçim oyunu! | " /> seçim oyunu! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un seçim oyunu!

16 Mart 2009 16:49 tsi
Ergenekon'un seçim oyunu! 29 Mart Yerel Seçim’lerine az bir süre kala siyasi partiler arasındaki propaganda yarışı son sürat devam ederken, siyaset dışı unsurlar da sürece müdahil oluyor. Seçim öncesi karanlık eller yine devrede!

29 Mart Yerel Seçim’lerine az bir süre kala siyasi partiler arasındaki propaganda yarışı son sürat devam ederken, siyaset dışı unsurlar da sürece müdahil oluyor. Gece ve sabah erken saatlerde apartman apartman dolaşan gruplar, posta kutularına bıraktıkları ilanlarla vatandaşları oy vermemeye çağırıyor.

HEDEF AK PARTİ Mİ?

İlanlarda parti ismi verilmiyor. Ancak etkilenmek istenen kitlenin dindar insanlar olması, ilk olarak, AK Parti karşıtı bir kampanyayı akıllara getiriyor. İlanı hazırlayanlar, doğrudan AK Parti’yi hedef alıyor görünmemek için önce hiçbir partiye oy verilmemesi gerektiğini vurguluyor.

“OY VERENLER İMANDAN ÇIKAR, KÂFİR OLUR”

“Gelelim oy verenlere; oy verenler de Laikliğe ve Demokrasiye bağlı kalacaklarına dair yemin edecek olan ve Allahın indirdiği hükümlerle hüküm vermeyecek olan kimselere oy verip devletin başına idareci olarak getirdiklerinden dolayı imandan çıkarlar. Çünkü küfre rıza göstermek ve küfre destek olmak küfürdür. Başka bir ifade ile Demokrasi partilerle ayakta durur, partiler de oylarla ayakta durur. Küfür sistemini ayakta tutmak kâfirliktir.”

Bağlamından koparılan ayet, hadis ve fetvalarla desteklenen ilanda vatandaş adına soru sorularak cevap verilmesi de ihmal edilmemiş.

“NAMAZ KILANLARA DA OY VERMEYİN”

“Eğer denirse ki biz namaz kılanlara oy veriyoruz. Onlar bu sözleri ve yeminleri sadece dilleriyle söylüyorlar, kalpleriyle öyle inanmıyorlar ki. Cevaben deriz ki; Ehli Sünnet inancına göre bir kimse ikrah (zorlama) olmadan, sadece diliyle de küfrü icab eden bir söz söyleyemez…”

DARBE HATIRLATMASI YAPILIYOR

Dini duyguları suistimal edilen seçmene Cezayir örneği hatırlatılıyor ve darbe hatırlatması yapılıyor. “Laikliğin olmadığı sadece demokrasinin olduğu Cezayir’de yapılan seçimlerde % 80 çoğunlukla seçilen Milli Selamet Cephesi, askeriye tarafından kapatılmıştı. Bu da gösteriyor ki demokrasinin yani halkın çoğunluğunun görüşünün kabul edildiği söylenen yerlerde bile halkın çoğunluğu İslam’ı isterse buna izin vermiyorlar. Darbe meydana geliyor.”

Uzmanlar, posta kutularına bırakılarak özellikle dindar seçmenin sandık başına gitmemesini hedefleyen bu tür ilanların Ergenekon’un işi olduğu görüşünde birleşiyor.

İŞTE O İLAN

 


 

Samanyolu haber



Bu haber 982 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,758 µs