En Sıcak Konular

Gül: Su kaynakları üzerinde baskı var

16 Mart 2009 16:40 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, suyun teknik değil insanlığı ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, suyun hayat ve medeniyet olduğunu söyledi.

Gül, ''Nüfus artışı, göçler ve ekonomik gelişmeler dünya üzerindeki su kaynakları üzerin de baskı oluşturuyor.'' dedi.

Abdullah Gül, 5. Dünya Su Forumu'nun açılışının ardından öğleden sonra da konuk liderlerle birlikte Çırağan Sarayı'nda da bir araya geldi. Su zirvesi öncesi davetlilerin çektirdiği aile fotoğrafından ilginç görüntüler oluştu. Hollanda Prensi Willem Alexarder kendisine ayrılan yerde beklerken fotoğraf makinesini çıkartıp gazetecileri görüntüledi.

Aile fotoğrafının ardından foruma katılan 18 üst düzey konuk Gül ile birlikte zirve toplantısının yapılacağı salona geçti. Gül yaptığı konuşmada, suyun, suya yakın bir yerde konuşulacağına dikkat çekerek, suyun teknik değil tüm insanları ilgilendiren bir konu olduğuna vurgu yaptı. Toplantıda gelecekte su ile ilgili yaşanabilecek problemlere ortak çözümler arayacaklarını anlatan Gül, ''Devlet ve hükümet başkanları zirvesinin ardından ortak bir uzlaşı belgesi de imzalayacağız. Mevcut sorunların tespiti ve bu sorunların çözümü için bir araya geldik. Nüfus artışı, göçler ve ekonomik gelişmeler dünya üzerindeki su kaynakları üzerin de baskı oluşturuyor. Toplantıda bu konuya da değineceğiz.'' şeklinde konuştu.

''Su hayattır su medeniyettir.'' diye sözlerine sürdüren Abdullah Gül, uluslar arası toplumun harekete geçmesini isteyerek, ''Su ile ilgili yeni yaklaşımlar da ortaya konulacak, bu alanda işbirliğini de masaya yatıracağız. Kriz su sektöründeki yatırımı da etkiliyor.'' izahını yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün ardından sırasıyla Monaco Prensi II Albert ile diğer konuklar söz alarak su hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

DÜNYA SU FORUMU'NA KATILAN LİDERLER AİLE FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

İstanbul'da başlayan "5. Dünya Su Forumu"na katılan ülke temsilcileri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte aile fotoğrafı çektirdi.

Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan foruma katılan devlet başkanları ve temsilcileri, Çırağan Sarayı'nda öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından liderler, aile fotoğrafı çektirdi. Aile fotoğrafında; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Fas Başbakanı Abbas Al Fassi, Japon Veliaht Prensi Naruhito Kotaishi'nin de aralarında bulunduğu 18 ülke temsilcisi katıldı.



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,863 µs