En Sıcak Konular

Nüfus müdürlükleri tıklım tıkış!

16 Mart 2009 13:07 tsi
BOLU’da, seçimde oy kullanabilmek için T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanlarını almak isteyenler, İl Nüfus Müdürlüğü’ne akın etti. Vatandaşlar seçime kısa bir süre kala, T.C. kimlik numarasının bulunduğu nüfus cüzdanlarıyla oy kullanma zorunluluğun

Yüksek Seçim Kurulu’nun, seçmenlerin kimlik numarası taşıyan belge ibraz etmesini zorunlu kılmasının ardından, yerel seçimlerde oy kullanmak isteyenler nüfus cüzdanlarını değiştirmeye başladı. Nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası bulunmayan vatandaşlar, Bolu İl Nüfus Müdürlüğü’nde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Bolu Valilik binası içerisinde bulunan Nüfus Müdürlüğü’ne gelerek sıra alan vatandaşlar, nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi için bekledi. Vatandaşların, T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanlarını alabilmesi için Nüfus Müdürlüğü hafta sonu da açık olacak.

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Nüfus Müdürlüğü çalışanlarının hafta sonu mesai yaparak vatandaşların kimliklerini değiştirme işlemlerini yapacağını açıklayarak, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine istinaden oy kullanabilmek için nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası olması zorunlu kılındı. Uygulama kapsamında vatandaşların kimlik değiştirme işlemlerini sorunsuz olarak halletmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Vatandaşlar ise nüfus cüzdanlarının yerel seçime kısa bir süre kala değiştirilmesine tepki gösterdi. Nüfus cüzdanını değiştirmek isteyen İsmail Konuk, “Seçime 13 gün kalmış, oy kulanabilmek için T.C kimlik numarası şart diyorlar. Bu ne biçim bir iş. İnsanlara eziyet ediyorlar. Vatandaş oy kullanmasın diye yapıyorlar” diye konuştu.

Oy kullanmak için nüfus cüzdanını değiştirmeye geldiğini söyleyen Fidan Çakmak, sırada beklemekten yakındı.

Ayten Keskin ise yapılan haksızlıklara dur demek için oy kullanmak istediğini, bunun için de nüfus cüzdanını değiştirmeye geldiğini söyledi.
Seçimde oy kullanabilmek için hemen nüfus müdürlüğüne koştuğunu belirten Hüseyin Öztürk ise, “Nüfus cüzdanımı aldım. Şimdi gidip rahatlıkla oyumu kullanacağım” dedi.

Hürriyet



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs