En Sıcak Konular

Tarihe sloganlı boyalı saldırı

16 Mart 2009 11:55 tsi
ANTALYA'nın en iyi korunan tarihi eserlerinden, Kaleiçi'nin simgesi Yivli Minare Camii ve külliyesinin duvarlarına, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından püskürtme boya ile siyasal içerikli yazılar yazıldı.

1'inci Alaeddin Keykubat tarafından 1219- 38 tarihleri arasında yaptırılan Yivli Minare Camii, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından özel bir inşaat firmasına 2006 yılından bu yana restore ettiriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından Kaleiçi ve Cumhuriyet Meydanı, oluşturulan Özel Güvenlik Birimi tarafından korunuyor. 1 araç ve 3 motorize ekip, 1 golf aracı ve yaya olmak üzere 100 kişinin 24 saat boyunca koruduğu Kaleiçi ve Antalya'nın simgesi Yivli Minare Camii'ne yapılan saldırı, çevre esnafı ve tarihi eseri ziyarete gelenler tarafından kınandı. Külliyenin arka tarafı ise birahane ve eski eşya deposu olarak kullanılıyor.
Sabah saatlerinde Yivli Minare Camii ve külliyesini ziyarete gelenler duvarındaki çirkin yazılarla karşılaşınca özel güvenlik ve polis ekiplerine haber verdi. Gelen güvenlik ekipleri, cami duvarına yapılan sloganlı saldırıyı inceleyip notlarını aldıktan sonra ayrıldı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün özel bir inşaat firması ile 2007 yılında sözleşme yaparak cami ve külliyenin restorasyon çalışmasına başlandığını söyleyen çarşı esnafı, şöyle dedi:

“Restorasyon başlayalı 3 yıl oldu. Restorasyon tabelasının üzerini ağaçlar kapattı. Fakat restorasyon bir türlü bitirilemedi. Tarihe ve Antalya'nın en iyi korunarak günümüzde Antalya'nın simgesi olmuş Yivli Minare Camii'ne bu görüntüler hiç yakışmıyor. Turizm kataloglarında görüp, yakından görmeye gelen turistler hayal kırıklığı yaşıyor. Tarihi eser restore edilirken bir yandan da tahrip oluyor. Külliyenin arka tarafı birahane deposu eski eşya deposu olarak kullanılıyor. Kaleiçi sakinleri olarak eser kadar çevresinin de korunmasını istiyoruz.”

Yivli Minare Camii ve külliyesinin duvarlarına, ‘Kızıldere Unutulmadı', ‘Tek Yol Devrim', ‘Genç Umut', ‘Devrimci Liseliler', ‘Tek Ses Tek Yumruk' gibi siyasi sloganların püskürtme boya ile yazıldığı görüldü.

Hürriyet



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,448 µs