En Sıcak Konular

Doğuda 7132 köy yolu ulaşıma kapandı

16 Mart 2009 11:37 tsi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Aralıklarla yağan kar nedeniyle bölge genelinde 713 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Edinilen bilgiye göre Muş'ta 350, Erzurum'da 182, Bingöl'de 92, Kars'ta 43, Iğdır'da 37 ve Ardahan'da 9 olmak üzere toplam 713 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekiplerinin kapalı olan yolları açabilmek için yaptıkları çalışmaların devam ettiği belirtildi.

AA muhabirinin Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Karadeniz'den gelen alçak basınç sisteminin etkili olduğu bölgede, Cumartesi gününe kadar aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olduğunu ifade eden yetkililer, dün gece hava sıcaklıklarının, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 7, Erzincan, Kars ve Ardahan'da 6, Ağrı'da 5 ve Iğdır'da 1 derece ölçüldüğünü bildirdi.

Gün içinde ise sıcaklıkların Iğdır'da 13, Erzincan'da 11, Kars'ta 6, Ağrı, Ardahan ve Erzurum'da 5 derece olması bekleniyor.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığının 30 santimetre olduğunu belirten yetkililer, il merkezlerindeki kar kalınlıklarının Ağrı'da 40, Erzurum'da 8, Ardahan'da 5 ve Kars'ta 2 santimetre ölçüldüğünü kaydetti.

 -ÇIĞ VE SU BASKINI UYARISI 

Yetkililer, hava sıcaklıklarının artması nedeniyle çığ konusunda vatandaşları uyardı.

Sıcaklıkların artmasının mevcut karı eriteceğini belirten yetkililer, söz konusu durumun çığ ve su baskınları için gerekli meteorolojik şartları yaratabileceğini söylediler. Yetkililer, çığ ve su baskını konusunda vatandaşların dikkatli olmasını istediler.

Öte yandan, dün gece etkili olan kar yağışının ardından Erzurum'da çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Belediye ekipleri, sabah saatlerinden itibaren kaldırımlarda biriken karları temizlemeye başladı.

aa

 




Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,843 µs