yeni teminatı | " /> yeni teminatı | "/>

En Sıcak Konular

İşte Aydın Doğan'ın yeni teminatı

16 Mart 2009 10:14 tsi
İşte Aydın Doğan'ın yeni teminatı 

Vergi dairesi, Doğan'ın iki kez denediği teminat gösterme girişimlerini reddetmişti. Yasal sürenin son gününde Doğan Yayın Holding yeni bir teminat gösterdi...

Yasal sürenin son gününde Doğan Yayın Holding, Doğan TV'nin % 45.4'ünü teminat olarak gösterdi. Doğan Yayın Holding'den İMKB'ye gönderilen açıklamada bu hisselerin değeri 1.08 milyar lira olarak belirtildi.

Doğan Grubu, bu sabah 914 milyon liralık para, teminat mektubu, Hazine bonosu veya gayrimenkul teminat göstermezse DYH'nin tüm varlıkları haczedilecekti.

Vergi dairesi, Doğan'ın iki kez denediği teminat gösterme girişimlerini reddetmişti.

Doğan Yayın Holding A.Ş., Halkalı Vergi Dairesi'ne verdiği 10 Mart 2009 tarihli dilekçesiyle Star TV ve Kanal D logoları altında ulusal yayın yapmakta olan iki televizyon şirketinin hisse senetlerinin bir kısmı ile 11 bağımsız bölümden oluşan bir gayrimenkulü teminat olarak göstermişti.

Halkalı Vergi Dairesi, "Bir şirketin hisse senetlerinin teminat olarak gösterilebilmesi için, bu hisse senetlerinin teminat olarak gösterilebileceğine dair Bakanlar Kurulunca verilmiş karar bulunması gerekmektedir" hükmüne göre bu teminatları reddetmişti.

Ardından Doğan Yayın Holding, "Kanal D" ile "Star" markalarının teminat olarak kabul edilmesi için yeni bir girişimde bulundu.

Ancak bu girişim de, teminat olarak gösterilmek istenilen "Kanal D" ve "Star" markalarının "bir eşya niteliğini haiz olmadıkları, zilyetliğe de konu olamayacakları için menkul mal sayılmayacaklarından" teminat olarak kabul edilemeyeceği gerekçesiyle vergi idaresi tarafından reddedildi.

Bu sabaha kadar kendisine süre verilen ve 914 milyon liralık para, teminat mektubu, Hazine bonosu veya gayrimenkul teminat göstermesi istenen Doğan Yayın Holding, tüm varlıklarının haczedilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Yasal sürenin son gününde Doğan Yayın Holding, Doğan TV'nin % 45.4'ünü teminat olarak gösterdi. Doğan Yayın Holding'den İMKB'ye gönderilen açıklama da bu hisselerin değeri 1.08 milyar lira olarak belirtildi.

Yeni Şafak İnternet



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,795 µs