CHP'nin Mahzuni'yi istismar Hürriyet | " /> CHP'nin Mahzuni'yi istismar Hürriyet | "/>

En Sıcak Konular

CHP'nin Mahzuni'yi istismar Hürriyet

16 Mart 2009 09:13 tsi
CHP'nin Mahzuni'yi istismar Hürriyet Âşık Mahzuni'nin oğlunun 'beş parasız ve sokakta yaşadığı' haberinin arkasından CHP çıktı.

Çubukçu, Mahzuni için devreye girdi. Kız kardeşi ise Sadece psikolojik sorunları var dedi. Hürriyet Gazetesi'nin manşetten duyurduğu Âşık Mahzuni Şerif'in oğlu Ferhat'ın haber konusu yapılmasının ardında, CHP Dikmen Seçim Bürosu sorumlusu Talip Şahin'in olduğu ortaya çıktı. Ankara Çankaya'daki İlker Mahallesi Seçim Bürosu'nun başkanlığını yapan Şahin, Başbakan Erdoğan, Âşık Mahzuni'nin meşhur türküsünün "Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana" sözlerini okuyunca hemen harekete geçti. Hürriyet Gazetesi ile irtibata geçen Şahin, "Siyasilerimiz Mahzuni'nin satırlarına sahip çıkıyorsa, oğluna da sahip çıksınlar" şeklinde beyanat vererek ünlü ozanın özürlü oğlunu haber yaptırdı.

PARAYA İHTİYAÇLARI YOK

Ferhat Mahzuni ile ilgili haber Hürriyet Gazetesi'nde çıktıktan sonra Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukcu devreye girdi. Doğuştan işitme ve görme engelli olan Ferhat Mahzuni'nin sefil bir hayat sürdüğünü Mahzuni'nin kız kardeşi yalanladı. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu bakanlığı harekete geçirdi. Aile ile ir-tibata geçen bakanlık yetkilileri Ferhat Mahzuni'nin kızkardeşi Şirin Alpsatan ile görüştü. Ekonomik sorunlarının olmadığını söyleyen Alpsatan, "Paraya ihtiyacı yok, kardeşimin psikolojik sorunları var. Bu yüzden zaman zaman engel olamıyoruz. Arada bir sokaklarda kalıyor" dediği öğrenildi. Alpsatan'ın 42 yaşındaki kardeşleri için herhangi bir taleplerinin olmadığını belirttiği bildirildi.

KENDİ EVİNDE KALIYOR

2002 yılında hayatını kaybeden ünlü ozan Âşık Mahsuni Şerfi'in oğlu Ferhat Mahzuni'nin, annesi ve kardeşleri ile kaldığı ortaya çıktı. Ferhat Mahsuni, annesi Fatma Mahzuni ve kız kardeşleri ile birlikte Dikmen Osman Temiz Mahallesi 43. Sokak Hasan Atay Apartmanı'nda ikamet ediyor. Mahzuni ailesinin komşuları da, Ferhat Mahzuni'nin psikolojik sorunları olduğu için bazen eve gelmediğini ancak, ailesi ile birlikte kaldığını belirtiyor.
 
yenişafak



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,258 µs