sıra mezarlıkta! | " /> sıra mezarlıkta! | "/>

En Sıcak Konular

Kuyulardan sonra sıra mezarlıkta!

16 Mart 2009 08:59 tsi
Kuyulardan sonra sıra mezarlıkta! Ölüm kuyularındaki kemikler cesetlerin taşınma ihtimalini gündeme getirdi. Şırnak Barosu şimdi de Silopi Kimsesizler Mezarlığı’nın kazılması için talepte bulundu.

Şırnak Baro Başkanı Elçi ‘15 yılda birileri tarafından cesetlerin taşındığını düşünüyoruz. Silopi kimsesizler mezarlığının kazılmasını talep ettik’ dedi.

ERGENEKON terör örgütü (ETÖ) soruşturması kapsamında Tuncay Güney ile eski PKK ve JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan’ın tarif ettiği ‘Ölüm Kuyuları’nda yapılan kazılarda kafatası parçası da dahil 17 kemik parçası bulundu. Kemiklerle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda incelemeler sürerken, Şırnak Barosu şimdi de Silopi Kimsesizler Mezarlığı’nın kazılması için talepte bulundu.

MEZARLIKTA 200 CESET VAR

ŞIRNAK Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ‘1990’lı yıllarda yaklaşık 200 faili meçhul cinayet kurbanının Silopi Kimsesizler Mezarlığı’na gömüldüğü iddiaları var. Kazı için talepte bulunduk sırada Kimsesizler Mezarlığı var. Yapılan kazılarda çıkan 17 kemik parçası yıllardır karanlıkta kalan faili meçhul cinayetlerin aydınlanması için bir adım oldu. Binlerce aile DNA için başvuracak’ diye konuştu.

TAŞINMIŞ OLSA DA ÖNEMLİ

ÖLÜM Kuyuları’nın kazılmasıyla bölgede tam anlamıyla bir milat yaşandığını belirten Elçi ‘BOTAŞ tesislerindeki kazılar bitti. Tam 15 yıldır bu bölge denetimsiz ve her türlü müdahaleye açıktı. Bu dönemde birileri tarafından cesetlerin ve iskeletlerin taşındığını düşünüyoruz. Ancak yine de kazılarda bulunanlar çok önemli. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelencek sonuçları bekliyoruz’ dedi.

İşkenceyi de ortaya çıkarır

ADLİ tıp uzmanı Ali Çerkezoğlu, ‘Kuyularda bulunan kafatası kemiği kişinin öldürülmeden önce ne tür muamele gördüğünü ortaya çıkarır’ derken endişesini de ‘Kemikler DNA yapılacak özelliğini kaybetmişse hiçbir sonuç alınamayabilir’ diye dile getirdi.

Cesetler kaçırıldı


DTP lideri Ahmet Türk, Ölüm Kuyuları’nın açılması için 10 gün beklenmesini eleştirerek ‘Bölge halkının cesetler kaçırıldı iddiası var. Karar verilir verilmez bu kuyular açılmış olsaydı. İnanıyorum ki o zaman daha farklı bir sonuç çıkardı. 10 gün önce ‘savcılık bu kuyuları açacak’ derseniz, bu işi yapanlar veya bu çetenin devamı olanlar orayı temizleme yönünde bir çalışma içine girerler’’ dedi.

star



Bu haber 292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,274 µs