bombalar sustu! | " /> bombalar sustu! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon ortaya çıktı, bombalar sustu!

16 Mart 2009 08:11 tsi
Ergenekon ortaya çıktı, bombalar sustu! 
Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, Ergenekon terör örgütü soruşturmasıyla birlikte bölgedeki provokatif eylem ve faili meçhul cinayetlerin bıçak gibi kesildiğini söyledi.

Ergenekon ortaya çıkınca Güneydoğu huzura kavuştu

Yıldız, "Sadece bu bile, söz konusu olayların derin devletle ve Ergenekon'la bağlantısını ortaya koymaktadır." dedi. Yüksekova ve Şemdinli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kuruluşu nedeniyle özel bir gece düzenlendi. Hakkârili vatandaşlar İstanbul'da kurulan Yüksekova ve Şemdinli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında toplandı. Geceye Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda Hakkarili vatandaş katıldı. Beylikdüzü'nde bir restoranda gerçekleştirilen geceye dostluk ve kardeşlik mesajları damgasını vurdu. Toplantı sonrası Yüksekova'nın DTP'li Belediye Başkanı Salih Yıldız, bölgeye ilişkin soruları cevapladı. Türkiye'yi bir gül bahçesine benzeten Yıldız, yüzyıllardır bir arada yaşayan insanları birbirinden uzaklaştırmaya çalışanların, hedefine ulaşamayacağını ifade etti.

Ergenekon'un ortaya çıkmasıyla bölgedeki olayların bir anda durduğuna işaret eden Yıldız, "Ergenekon'un ortaya çıkmasıyla bölgedeki provokatif olaylar bıçak gibi kesildi. Şemdinli olayından sonra bombalar durdu. Bu, söz konusu olayların derin devletle ve Ergenekon'la bağlantısını ortaya koymaktadır." diye konuştu. Silopi'de açılan asit kuyularına değinen Yıldız, "Binlerce insan faili meçhul oldu. Silopi'de kuyular kazılıyor ve kafatasları çıkarılıyor. Asit kuyularında insanlar eritildi. Benim çok sevdiğim arkadaşlarım Yüksekova'da faili meçhul oldu." şeklinde konuştu. Şemdinli'de Özipek Pasajı'nda eski PKK'lı Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitabevi 9 Kasım 2005'te bombalanmış, olayda Mehmet Zahit Korkmaz hayatını kaybetmişti. Olayın failleri vatandaşlar tarafından yakalandı, polise teslim edildi. Şemdinli halkı sokaklara döküldü. Olaylar kısa sürede büyüdü. Salih Yıldız, kalabalığın dağılması için bir apartmanın balkonuna çıkarak şöyle demişti: "Sakin olun. Burada, Yüksekova çetesi ve Susurluk benzeri bir olay var."
 
zaman



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,316 µs