En Sıcak Konular

MHP konvoyuna taşlı saldırı

15 Mart 2009 22:40 tsi
100 kadar PKK sempatizanı ortalığı savaş alanına çevirdi.

Çağlayan'da düzenlenen MHP mitinginden dönen konvoya Okmeydanı TEM bağlantı yolu Nurtepe Köprüsü üzerinde yaklaşık 100 kişilik grup taş ve sopalarla saldırdı. Meydana gelen olaya polis ekipleri müdahale ederken grubu dağıtmak isteyen polis ekipleri havaya ateş açtı. Meydana gelen olaylarda Sokullu Caddesi'ni trafiğe kapatan grup lastik ve çöp konteynırları ile barikat kurup ateşe verdi. Polisin bazı çocuklara şeker dağıttığı görüldü.

Çağlayan'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı miting sonrası dağılan konvoyun Okmeydana TEM bağlantı yolu Nurtepe Köprüsü'nden geçişi sırasında Nurtepe'den çıkan yaklaşık 100 kişilik grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırı sırasında çok sayıda otobüsün ve yoldan geçen sivil araçların camları kırılırken arada kalan trafik polisleri göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtı.

Daha sonra Sokullu Caddesi üzerinde bulunan çöp konteynırlar ve lastiklerle yolu kapatan göstericiler barikatı ateşe vererek yoldan geçen araçları taşladı. Bu sırada bazı vatandaşların yaralandığı görüldü. Olay yerine gelen asayiş ve çevik kuvvet ekipleri göstericileri panzerler ve akrepler eşliğinde gaz bombası ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polisler arasında çatışma burada da devam etti. Olaylar esnasında yaklaşık 15 kişi gözaltına alınırken polislerin çocuklara şeker dağıttığı gözlendi.

Yaklaşık 2 saat süren olaylar göstericilerin dağılması ve polislerin bölgede güvenliği sağlaması ile son buldu. Polis şüpheli gördüğü kişilerin kimlik kontrolünü yaptı. Daha sonra cadde belediye ekiplerinin temizlik çalışmasının ardından trafiğe açıldı.

haberturk



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs