En Sıcak Konular

'AİHM'e giderim' seçim vaadi oldu

15 Mart 2009 17:26 tsi
Hukuk alanında haksızlığa uğradığına inananların umut kapısı olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme eğilimi yerel seçim vaadi olarak seçim alanlarında boy gösterdi:

Sarıyer'in en büyük sorunu olan mülkiyet Problemine DP'nin Avukat başkan adayından ilginç seçim vaadi: "Ben bu sorunu hukuk dairesinde çözerim ve  AİHM'e kadar giderek hakkınız olanı alırım"

İşte DP'li adayın ilginç çözüm formülü:

Devletin su, elektrik ve alt yapı hizmeti verdiği halde tapu vermemesinin hukuka aykırı olduğunu belirten Demokrat Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Yaşar Aksu, "Bu faturaları toplar, herkesten vekalet alır ve devlete dava açarım. Yargı sürecinde sonuç alınamadığı taktirde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gider ve sorumluları tazminat ödemeye mahkum ederim" dedi.

Böylece Türkiye'de AİHM de seçim vaadleri arasında yerini aldı ve DP sayesinde seçim vaadleri AB açılımına da sahne oldu.

Aday avukat olunca

Sarıyer Maden Mahallesi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğini ziyaret eden Demokrat Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Avukat Yaşar Ağsu, Mahalledeki birçok sorunla ilgili hukuki çözümler sundu.

Dernek Başkanı Ali Doğan, “Biz 30 yıla yakın süredir burada susuz yaşamaktayız. Bizim insani ihtiyaçlarımız karşılanmamaktadır. Burada başta su olmak üzere kanalizasyon ve ulaşım sorunumuz da var. Biz bunları defalarca mevcut dile getirdik ama çözüm bulunamadı. Bize işgalci diyorlar ama elektriğimiz var, seçmen kütüklerinde kaydımız var.  Hepimiz vergi veriyoruz. Ama tapumuzu alamıyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Ali Doğan’ın sorunları anlatmasından sonra söz alan Avukat Yaşar Ağsu, "Su sorununu da mülkiyet problemini de hukukun gücüyle sizlerle beraber çözeceğim” diyerek, "Sulh Hukuk Mahkemesi ve 3 doktorla buraya geleceğim. Su olmadığı için bulaşıcı hastalık riski nedir? Temizlik için gerekli olan su nedir? İçmek için gerekli olan nedir? Burada bu suyun olmaması halinde bekleyen sağlık riskleri nelerdir? Raporumu alırım. Bu raporla birlikte aynı gün oraya işçilerimi dökerim. Bunun faturasını da İski’den tahsil ederim. Aksi halde Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı bütün kararları yargıya götüreceğim. Hepsinde yürütmeyi durdurma isteyeceğim Büyükşehir’i kitlerim. Çünkü bu sizin bir yaşam hakkınızdır” şeklinde konuştu.

“Mülkiyet hakkınızı AİHM’e götüreceğim”

Ağsu, Mülkiyet sorunu konusunda ise “Biz kimseyi varoş ya da işgalci kabul etmeden bu sorunu hukuksal bir çerçevede çözeceğiz. Devlet, elektrik su abonesi yapmakla, durağınızı koymakla, seçim kayıtlarınızı düzenlemekle, emlak çöp vergisi almakla sizi burada konutlarınızla birlikte sizi muhatap kabul etti. Ancak tapuya gelinde bunu kabul etmiyor. Vatandaşlarımız da ellerindeki bu abonelik belgeleriyle ücretsiz olarak, hukuk ofisimize başvuracaklar. Bunları yargıya götüreceğiz. Türkiye’deki tüm yargı sürecini tamamladıktan sonra sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz. En geç altı ayda bu davalar çözülür ve Türkiye bu vatandaşlarımıza tazminat ödemek zorunda kalır. Bununla birlikte diğer vatandaşlarımızın da önü açılacak. Türkiye bu kadar büyük bir tazminatı ödemeyi kabul edemeyeceği için bu yasayı mecburen çıkartacak ve vatandaşlarımızın bu sorununu çözüme kavuşturmuş olacağız” dedi.

haber7



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,659 µs