En Sıcak Konular

Karayalçın hayalindeli oy oranını açıkladı!

15 Mart 2009 14:47 tsi
Murat Karayalçın, CHP ve SHP’nin 2004 seçimlerindeki yüzde 32’lik minimum oyuna, sandığa gitmeyen sosyal demokrat küskünler de eklendiğinde oy oranının yüzde 42’yi bulduğunu belirtti.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, CHP ve SHP’nin 2004 seçimlerindeki yüzde 32’lik minimum oyuna, sandığa gitmeyen sosyal demokrat küskünler de eklendiğinde oy oranının yüzde 42’yi bulduğunu ileri sürdü. Karayalçın yaptığı açıklamada, 2004 seçimlerine değinerek şunları dedi:

”2004 seçiminde, bundan 5 yıl önce CHP ve SHP ayrı adaylarla seçime girmişlerdi. SHP’nin adayının CHP’nin adayının aldıkları oyların toplam içindeki payı yaklaşık yüzde 33-34’tü. Minimumunu alayım, en azını söyleyeyim yüzde 32. O seçimde, 2004 seçiminde seçimlere ayrı ayrı girilmesi nedeniyle bunu protesto etmek için, buna tepki göstermek amacıyla 520 bin hemşerimiz, seçmen sandığa gitmemişti. Sandığa 2004 seçiminde bizleri protesto ederek ‘lanet olsun yine yapılamadı’ diyerek, ‘yine tutturamadılar, yine bir araya gelemediler, beceremediler’ diyerek sandığa bu gerekçeyle gitmeyen seçmenlerimizin oluşturduğu yüzde 10’luk dilimi, yüzde 10 oranını yüzde 32’nin üzerine koyuyorum, sevgili hemşerilerim hesabım doğru galiba yüzde 42’yi buluyorum.”

Karayalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu mitinginde kendisine yönelik “Biz izin vermezsek işçi alamaz” yönündeki sözlerine de yanıt verdi. Karayalçın, şöyle konuştu:

“Belediye bütçesinden bu yıl, 2009 yılında 530 milyon lira kaynak, ödenek ayrılacaktır. Hemşerilerim, belediye bütçesinin toplamı 5.5 milyar Türk Lirası’dır; 5.5 milyar Türk Lirası olan bütçenin yalnızca yüzde 10’yla, 500 milyon lirasıyla 25 bin kişiye istihdam yaratacağız, 90 bin ailemizi yoksulluktan kurtaracağız. Buna, Sayın Başbakan karşı çıkıyor ‘nereden bulacaksınız’ diyor, ‘kim izin verecek’ diyor. Ben açıklıkla söylüyorum, Sayın Başbakan’la aynı memleketten geliyorum, yani ben Kasımpaşa’ya gitmedim ben Ankara’ya geldim, ben Ankaralıyım, o nedenle buradan söylüyorum. ‘Kimden izin alacaksınız’ diye soruluyor, ben 25 bin hemşerimi işe kavuşturmak için, 90 bin ailemi yoksulluktan kurtarmak için kimseden izin almam, Ankaralılardan izin alırım. Ben izni İçişleri Bakanlığı’ndan değil sizden alacağım hemşerilerim. İzin verirseniz, siz eğer ruhsat verirseniz, yetki verirseniz ‘Murat, yap kardeşim, helal olsun, 25 bin kişiyi işe alıyorsan, 90 bin ailemizi yoksulluktan kurtarıyorsan, helal olsun’ diyorsanız, helalleşiyorsanız, benim başkasıyla helalleşmeye ihtiyacım yok, başkasından izin almaya ihtiyacım yok; benim patronum Ankaralılardır, bu yetkiyi bana verecek olan sizsiniz sevgili hemşerilerim.”

Karayalçın, belediye başkanı seçilmesinin ardından ‘Gökçek döneminde işe alınan belediye işçilerini işten çıkartacağı’ iddialarını ise “İşçilerimizin en ufak bir endişe taşımalarına gerek bulunmamaktadır, Ankara’ya, Ankaralılara parti ayrımı yapmaksızın hizmet veren tüm işçilerimizin Murat Karayalçın’ın başının üzerinde yerleri vardır” sözleriyle yalanladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi’ni de eleştiren Karayalçın şunları dedi:
“Altındağ’ımızın her yerinde, hemen hemen tüm mahallerinde nedir Altındağlıların derdi, sorunu; nereden geliyor bu imar durumları, tapu sorunları. Burada planlar hazırlanıyor, planlar revize ediliyor, metrekareler gidiyor geliyor. Bir kumaştan birkaç elbise, bir koyundan birkaç post çıkartma arayışı. Şimdi TOKİ devreye girmiş, TOKİ mal satacak, TOKİ konut inşa ettirecek, o konutları satacak; gelir ortaklığı, kar ortaklığı adını verdiği uygulama nedeniyle TOKİ buradan payını alacak, TOKİ’nin derdi bu. Buradan belediye de, belediye de bundan kar elde edecek, o da belediyenin derdi. Sıra halka gelince kuru soğan edebiyatı, halka geriye kuru soğan kalıyor; o nedenle metrekareler değişmekte. Burada kaç paralık, kaç liralık bir değer ortaya çıkıyorsa bu değer Altındağlılarındır, TOKİ’nin değil. Sevgili hemşerilerim imar konusunda rahat olun, imar konusunda müsterih olun ve size söylenen, size karşı dile getirilen tehditlere asla ama asla boyun eğmeyin, onlardan korkmayın, 16 gün dişinizi sıkın.”

Melih Gökçek yönetimini beceriksizliğin yanı sıra Ankaralılarla kavga etmekle eleştiren Karayalçın, Ankaralıların Gökçek yönetimine 10 bin dava açtığını ifade etti. Karayalçın, “Melih Gökçek 15 yıldır Ankara’nın başında belediye başkanlarıyla anlaşmazlık içinde, belediye işçileriyle memurlarıyla anlaşmazlık içinde, çok daha önemlisi hemşerilerimizle anlaşmazlık içinde, hemşerilerimizle davalaşmış. 15 yılda Melih Gökçek 10 bin kez mahkemeye verilmiş. Sevgili hemşerilerim her halde bu bir rekor, her halde dünyada başka hiçbir belediye başkanı bunu başaramamıştır, becerememiştir. Melih Gökçek’in hizmet üretiminde, metro yapımında, temiz su sağlanmasında beceriksiz olduğunu zaten biliyorduk ama burada hakkını teslim edeyim, bu konuda becerikli birisi, 10 bin kişiyle mahkemelik olmuş” dedi.

cafesiyaset



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,690 µs