En Sıcak Konular

İsrail'in İstihbarat Başkanı, Şalit için Mısır'da

15 Mart 2009 13:53 tsi
Diskin, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in görevi sona ermeden önce Şalit'in serbest bırakılması konusunda son bir girişimde bulunacak.

İsrail iç istihbarat birimi Şin Bet'in Başkanı Yuval Diskin, Filistinli Hamas grubunun elindeki esir asker Gilad Şalit için görüşmelerde bulunmak üzere Mısır'da olduğu bildirildi.

Ehud Olmert'in ofisinden yapılan açıklamada Diskin ile birlikte İsrail'in esir değişimi konularındaki arabulucusu Ofer Dekel'in de dün Kahire'ye gittiği kaydedildi. İki İsraillinin, Filistin'in El Fetih ve Hamas gruplarıyla görüşmeler yapan Mısırlı arabulucularla görüşecekleri aktarıldı.

Açıklamada Diskin ve Dekel'in "İsrailli askerin geri dönmesine yönelik azalan ihtimalleri yükseltmek için son bir çaba gösterecekleri" ifade edildi. Diskin ve Dekel'in dönüşünün ardından da yarın İsrail'de özel bir kabine toplantısı gerçekleştirilecek.

Ancak İsrail medyası, Dekel ve Diskin'in, Mısır'dan esir değişimi konusunda bir anlaşmayla dönmelerinin düşük ihtimal olduğunu belirtiyor.

İsrail'de yakın zaman içinde başbakanlık koltuğundan ayrılacak olan Olmert, Şalit'in esir alındığı 2006 yazındaki Lübnan Savaşı'nı yönetememekle suçlanmıyor. Olmert hakkında ayrıca halen yolsuzluk yaptığı iddialarıyla devam eden bir soruşturma bulunuyor.

22 yaşındaki Gilad Şalit, Haziran 2006'da esir düşmüştü. İsrailli askeri elinde tutan Hamas, karşılığında İsrail hapishanelerindeki bazı tutukluların serbest bırakılmasını istiyor. Taraflar kaç tutuklunun serbest bırakılacağı konusunda uzlaşmış görünüyor; ancak serbest bırakılacak tutukluların kim olacağı konusunda şimdiye kadar İsrail ve Hamas arasında anlaşma sağlanamadı.

zaman



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,332 µs