En Sıcak Konular

Gül'ün ziyareti Bağdat'la sınırlı

15 Mart 2009 11:59 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mart ayı içerisinde Irak'ın başkenti Bağdat'a iki günlük bir ziyarette bulunacak. Ziyarete, daha önce gündeme gelen Kerkük, Erbil, Necef kentleri dahil edilmedi.

Ancak Cumhurbaşkanı'nın Irak ziyaretine, daha önce gündeme gelen Kerkük, Erbil, Necef kentleri dahil edilmedi. Cumhurbaşkanı Gül, başkent Bağdat'ta Irak'ı oluşturan bütün taraflarla bir araya gelecek. Geçen yıl mart ayında Ankara'ya bir çalışma ziyaretinde bulunan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Abdullah Gül'ü ülkesine davet etmişti. Gül'ün ziyareti 2008 yılı Aralık ayında gerçekleşecekti. Cumhurbaşkanı'nın kulağındaki rahatsızlığın nüksetmesi üzerine bu ziyaret ileri bir tarihe ertelendi. Irak ve Türk diplomatları arasında yapılan temas sonrasında ziyaretin mart ayı bitmeden gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Ankara'da yapılan son değerlendirmede güvenlik gerekçesiyle Abdullah Gül'ün yalnızca Bağdat'a gitmesi belirlendi. Cumhurbaşkanı'nın Irak'ın kuzeyinde yer alan Erbil'in yanı sıra Necef ve Kerkük de programa dahil edilmedi. Ancak Ankara'daki kaynaklar, karşı taraftan bir talep gelmesi halinde Cumhurbaşkanı'nın Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani dahil Irak'ı oluşturan bütün taraflarla bir araya gelmesinin planlandığını belirtiyor. Irak Cumhurbaşkanı Talabani, Gül onuruna ziyaretin ilk akşamı bir yemek verecek. Barzani'nin bu yemeğe davet edilebileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı'nın kesinleşen ziyaret tarihi güvenlik nedeniyle kamuoyuna açıklanmıyor.

Başbakan Erdoğan, Talabani ile İstanbul'da bir araya geliyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, 5. Dünya Su Forumu'na katılacak Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile bugün görüşecek. Erdoğan, İstanbul'daki Başbakanlık Ofisi'nde yine aynı amaçla İstanbul'a gelecek olan Tacikistan Cumhurbaşkanı ve Kore Cumhuriyeti Başbakanı ile de bir araya gelecek.

zaman



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,561 µs