sır cümle! | " /> sır cümle! | "/>

En Sıcak Konular

Tarikat cinayetindeki sır cümle!

15 Mart 2009 09:27 tsi
Tarikat cinayetindeki sır cümle! 
Ergenekon sanığı Poyraz'ın talimat üzerine kitaptan çıkardığı sır cümle:

Dost Tarikatı lideri İhsan Güven'in öldürülmesinin kitabını yazan Ergenekon davası sanığı Ergun Poyraz, talimat üzerine çok önemli şu cümleyi kitaptan çıkardı: İ.Güven, Oğuzcan Hanlı'nın telkinleriyle öldürüldü. Erken dönmeseydim ben de Güven ile birlikte öldürülecektim...

Dost Tarikatı lideri İhsan Güven'in Ergenekon örgütü tarafından öldürüldüğü yönündeki iddiaların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, İhsan Güven'i yakından tanıdığı halde kitabında bundan fazla bahsetmeyen Ergenekon tutuklusu Ergün Poyraz'ın "Tarikat, Siyaset ve Cinayet" adlı kitabındaki çelişkileri gözler önüne serdi. Savcı Öz, Güven cinayeti dosyasının görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kitapla Ergenekon örgütü arasındaki bağlantılar ve çelişkileri ortaya koyan bir yazı gönderdi. Yazıda Poyraz'ın evinde yapılan aramalarda devletin güvenliği ve siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken çok sayıda kozmik belgeler ele geçirildiği anlatıldı.

Kara propaganda yaptı

 Gazetecilik araştırmasıyla elde edilemeyecek kadar çok gizli olan "TSK'ya ait iç ve dış tehdit raporları" gibi belgelerin Poyraz'a Ergenekon örgütü üyelerinde temin edildiği belirtildi. Örgütün talimatı doğrultusunda Necip Hablemitoğlu ve İhsan Güven'le görüştüğü belirtilen Poyraz'ın bu tür kişilerden elde ettiği bilgi ve belgeleri kitaplarında çarpıtarak kullandığı, bir çeşit kara propaganda yaptığı vurgulandı. Ergenekon terör örgütünce Poyraz'ın "sipariş kitaplarının" örgütsel anlamda darbeye zemin hazırlanması amacıyla yayınlanıp piyasaya sürüldüğünün altı çizildi.

Cinayet nasıl gizlendi?

Poyraz'ın hedef saptırdığına dair delillerin başında bilgisayarında yazılı olduğu halde kitabından çıkardığı "kritik bir not" gösterildi. Ergenekon Savcısı, Poyraz'ın "Notlar.Doc" isimli word belgesinin "Ercüment Mitçi" başlıklı bölümünde İhsan Güven cinayetiyle ilgili olarak, ''İ.Güven, Oğuzcan Hanlı'nın telkinleriyle öldürüldü. Erken dönmeseydim ben de İ.Güven ile birlikte öldürülecektim. Ankara'da beni tuvalete bile yalnız göndermeyen korumalar, Tuzla'da yanıma gelmemek için binbir numara çektiler" şeklinde bölüme dikkat çekti.

İfadesinde bu bölümün kendisine ait olmadığını savunan Poyraz'ın konuyu örgüt üyesi arkadaşlarıyla görüştüğü, onların da bu bölümü kitabına koymaması telkininde bulunduğu öne sürüldü. Bu bölümü kitabından çıkaran Poyraz, onun yerine İhsan Güven'in güvenlik güçleri tarafından özellikle Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın başını çektiği "F tipi" olarak tabir edilen yapılanma tarafından öldürüldüğünü yazdı.

3.5 saatlik görüşme

 İfadesinde ilk başta notlarında yazılı Oğuzcan Hanlı'yı tanımadığını söyleyen Poyraz, daha sonra Oğuzhan Şanlı diye bir korumasının olduğunu, soyadını yanlış hatırlamış olabileceğini söyledi. Güven'in evine bir kez gidip 3.5 saat görüşme yapan Ergün Poyraz, bu görüşmeyi gizlice kaydedip tutuklu albay Hasan Atilla Uğur'a teslim etti. Poyraz bunu da inkar etti. Bu arada, Poyraz’ın kitabının word belgesi ‘vermedim’ dediği, Ergenekon sanığı Behiç Gürcihan’da da çıkmıştı.

Poyraz, bu belgeyi kitabını bastırmak için Gürcihan’a vermişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'la ilgili olarak yazdığı kitaplarıyla büyük tartışma çıkaran Poyraz'a, Ergenekon sanığı Atilla Uğur tarafından biri astsubay ikisi uzman çavuş olmak üzere 3 koruma tahsis edildiği Ergenekon iddianamesinde yer almıştı. Poyraz'ın Jİ- TEM'den düzenli para aldığına ilişkin belgeler de Doğu Perinçek'ten çıkmıştı.

‘Çelik Ergenekon emrinde çalıştı’

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün yazısında İhsan Güven'le adı birçok kez gündeme gelen şarkıcı Çelik Erişçi'nin Ergenekon tutuklusu emekli Albay Atilla Uğur'la irtibatlı olduğu belirtildi. Çelik'in İhsan Güven cinayetiyle ilgili olarak ifadelerinin alınmasını isteyen Savcı Öz, yazıda emniyete gelen "Kardanadam" rumuzlu bir e-posta ihbarına da yer verdi.

Öz, ihbarda, Kürşat adı ile anılan Uğur'un şarkıcı Çelik ile bağlantısına değinildiğini ifade etti. Öz, cinayetin Ergenekon tarafından işlenmiş olabileceğini şu sözlerle öne sürdü: "Ergenekon üyelerinde ele geçirilen belge ve dökümanlarda, örgütün gerektiğinde kendi üyelerini dahi acımasızca öldürebilecekleri belirtilmiştir. Bu arada Çelik’in, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye yerleştiği ve orada otel işlettiği öğrenildi.

bugün



Bu haber 1,065 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,203 µs