En Sıcak Konular

Maliye'den Doğan'a haciz mi gelecek?

15 Mart 2009 09:06 tsi
Maliye'den Doğan'a haciz mi gelecek?

Doğan Gurbu'na kestiği vergi cezasına karşı istediği teminatı alamayan Maliye, marka teminatını da kabul etmedi.

Doğan Grubu'nun verdiği hisse senedi teminatından sonra marka teminatı da kabul edilmedi.Gelirler kontrolörleri, 2003- 2006 yıllarına ilişkin vergi incelemeleri sonucunda 132.9 milyon lirası vergi aslı, 693.18 milyon lirası vergi kaçakçılığı cezası olmak üzere 826 milyon lira ödemeye ilişkin ihbarnameleri DYH'ye 18 Şubat'ta tebliğ etmişti. DYH, ilk etapta Star TV ve Kanal D hisseleri ile sınırlı gayrimenkul teminatı göstermişti.

Bu değerler, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre Maliye tarafından geçerli kabul edilmemişti. Bunun üzerine DYH, toplam değeri 1.12 milyar lira olan "Kanal D" (590 milyon lira) ve "Star" (530 milyon lira) tescilli markaları teminat gösterdi. Maliye, 1.1 milyar lira değerindeki her iki televizyonun markalarını da teminat olarak dikkate almadı. Bu durum, DYH'ye yazıyla bildirilecek.

TEDBİR YAZILARI

DYH, geçerli teminat sorununu çözemezse, vergi raporuna istinaden başlatılan ihtiyati haciz işlemi önemli mali sonuçlar yaratacak. Grup, bankalardaki varlıkları ile tapuya kayıtlı gayrimenkulleri üzerinde serbestçe tasarrufta bulunamayacak.

Bu nitelikteki tedbir yazılarının da finans kurumları ile tapu idaresine gönderilmesine başlandı. Teminat sorununu aşamayan DYH'in, itibarlı bir şahsı müteselsil kefil ve müşterek müteselsil borçlu göstermesi imkanı var. Ancak, şahsi kefaleti ve gösterilen şahsı kabul edip etmemek maliyenin kararına bağlı. Grubun ihtiyati haciz işlemine itirazı da mümkün. İtiraz başvurusu da reddedilirse "ihtiyati tahakkuk" aşaması başlayacak. DYH, bu işlemi ancak Danıştay kararı ile kaldırabilecek. O karara kadar, mali açıdan kıpırdaması mümkün olmayacak.

sabah



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,189 µs