En Sıcak Konular

Erdoğan: O zevki size tattırmayacağım

15 Mart 2009 09:01 tsi
Bursa'da vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, belli bir kesimin 'kriz çıktı' diye ellerini ovuşturduğunu belirterek CHP, MHP ve medyaya veryansın etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP, MHP ve ''yandaş medyalarının'', ''kriz çıktı'' diye ellerini ovuşturduklarını, 'Artık hükümeti yıpratırız' diye bayram yaptıklarını ifade ederek, ''Ama sizler adına söylüyorum, onlara biz bu ülkede bu bayramı yaptırtmayacağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, partisince Bursa Fomara Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ''AK Parti olarak 14 Ağustos 2001 tarihinde yollara düştüklerini, en az gittiği ile 3 kez gittiğini, 81 ilin hepsini ziyaret ettiğini, 892 ilçeye, binlerce beldeye hizmet götürdüklerini'' bildirdi.

Başbakan olarak Bursa'ya 21. ziyaretini yaptığını anlatan Erdoğan, Bursa'nın, Şeyh Edebali'nin, Ertuğrul Gazi'nin, Osman Gazi'nin ''ilk göz ağrısı'', Orhan Gazi'nin, Murat Hüdavendigar'ın, Yıldırım Beyazıt'ın ''yadigarı'' olduğunu, kentin her karışının tarih ve medeniyet koktuğunu söyledi.

Iğdır'a, Tekirdağ'a, Bitlis'in ilçelerine, Samsun'a, İstanbul'a, Bursa'ya, bütün kentlere hizmet götürdüklerini ifade eden Erdoğan, ''Bu yolda bize yorulmak yok. Bu yolda bize bıkkınlık yok. Bu yolda bize rehavet yok. Türkiye bizden hizmet bekliyor. Bursa bizden hizmet bekliyor'' dedi. Erdoğan, vatandaşlarla birlikte ''Durmak yok hizmete devam'' sloganını söyledi.

Erdoğan, bir hedefle yola çıktıklarını, ''Türkiye'yi Türkiye'ye yaraşır noktaya ulaştırmak için'' çalıştıklarını, çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.  6.5 yıldır ülkenin her bir ferdiyle kader birliği yaparak başarılara imza attıklarını, bundan sonra da yeni başarılara imza atacaklarını dile getiren Erdoğan, Bursa'nın Türkiye ekonomisindeki önemine değinirken, ihracatta Türkiye'nin ikinci büyük ili olan kentin meyve suyu ihracatının önemli bir bölümünü karşıladığını, otomobil üretiminde yüzde 58, kamyon üretiminde yüzde 24 paya sahip olduğunu anımsattı. Erdoğan, Bursalıların bu yüzden küresel ekonomik krizi yakından takip ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin 1929 yılından bu yana görülen en büyük küresel krizle karşı karşıya olduğunu, ancak AK Parti olarak gerekli tedbirleri aldıklarını anlatan Erdoğan, dün Eskişehir'de yeni tedbirleri açıkladığını anımsattı.

Başbakan Erdoğan, 2002 yılında Türkiye'de satılan otomobil sayısının 91 bin olduğunu, 2008 yılında bu rakamın krize rağmen 360 bine çıktığını ifade ederek, ekonomik alanda son 6.5 yılda yaşanan olumlu gelişmeleri rakamlarla anlattı. ''26 yıldır sürüncemede olan'' Genel Sağlık Sigortası'nı kendilerinin hayata geçirdiğini, artık insanların sağlık karnesi taşımadan kimlik numaralarıyla hastanelere giderek hizmet, istedikleri eczaneden de ilaç alabildiklerini, sağlık alanında önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini ifade eden Erdoğan, ''Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi'' sözünün sağlığın ne derece önemli olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

-''GÜNLERDİR EKONOMİK KRİZİ İSTİSMAR ETMENİN DERDİNDESİNİZ''-

Türkiye'ye 2007 yılında giren küresel yatırımın tutarının 22 milyar dolar olduğunu, bu rakamın krize rağmen geçen yıl 18 milyar doları bulduğunu, bu yılın iki ayında da 2 milyar doları aşan yatırım yapıldığını kaydeden Erdoğan, Fransız firması Renault Trucks'ın Karsan'la birlikte Fransa dışındaki ilk entegre tesisini Bursa'da kurduğunu, mitingden sonra ziyaret edeceği tesiste yılda 5 bin kamyon üretileceğini ve üretimin yarısının ihraç edileceğini anlatarak, şunları kaydetti:

''Sayın Baykal, bunları görün... Sayın Bahçeli, bunları görün... Yandaş medya, bunları görün... Günlerdir ekonomik krizi istismar etmenin derdindesiniz. Günlerdir işsizliği istismar etmenin derdindesiniz... 1980 öncesinde CHP'nin, Türkiye'yi ne hale getirdiğini unutmadık. Benzin, mazot kuyruklarını unutmadık. Sayın Baykal, enerji bakanıydı... 2001 krizinde Sayın Bahçeli'nin iktidar olduğu hükümetin Türkiye'yi ne noktaya getirdiğini unutmadık.

Şimdi güçlü bir iktidar var. Ayağı yere sağlam basan bir ekonomi var. Geleceğe umutla bakan bir Türkiye var. Bunların yandaş medyasına dikkat edin. CHP, MHP ve bunların yandaş medyası ellerini ovuşturuyorlar; 'kriz çıktı' diye... 'Artık hükümeti yıpratırız' diye bayram yapıyorlar, bayram... Ama sizler adına söylüyorum, biz bu ülkede onlara bu bayramı yaptırtmayacağız. Kriz duasına çıkıyorlar. Yalanlarla iftiralarla üzerimize geliyorlar. İstismar siyasetiyle üzerimize geliyorlar. Yandaş medyalarıyla üzerimize geliyorlar. Her gün sayfa sayfa yalan haber yazıyorlar. Televizyon ekranlarından iftira atıyorlar. Ekonomiyi olumsuzluğa çekmek için gayret sarf ediyorlar. Ben de o yandaş medyaya diyorum ki 'bu kriz tellallığı, bu felaket tellallığı beni vurmaz, vurursa seni vurur'. Çünkü o borsada benim param yok senin paran var, seni vurur. Olan oldu zaten. Oldu, niye 'Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste'. Benim milletim bunları görüyor. Onun için de ben de diyorum ki bu ülkede kimse zulüm ile abat olacağını zannetmesin. Kimse Türkiye'yi farklı yerlere çekmenin gayreti içinde olmasın.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisiyle ilgili ''Karanlık odalarda kimlerle görüştün?'' dediğini belirterek, ''Ben hangi karanlık odalarda kiminle konuşmuşum eğer bunu ispat etmezsen namertsin'' dedi.

Bursa Fomara Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Erdoğan, muhalefet partileri için söylediği ''Bunlar Sivas'tan öteye geçemezler'' sözünü anımsattı. ''Sayın Devlet Bahçeli'nin bazen kimyası bozuluyor'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''O da diyor ki 'Bu çizgi başkalarının çektiği çizgidir'. Sayın bahçeli geç onu geç... 780 bin kilometre kare vatan toprakları bizim. Şunun bunun çektiği çizgi bizi ilgilendirmez. Sen git de 81 vilayeti dolaş. Hepsinde siyaset yap. Sadece işine gelen yerde değil, hepsine git. 71,5 milyon vatan evladının tamamı bizim, ayırt edemeyiz, tamamı... Efendim gerilim siyasetiymiş. Ne gerilim siyaseti ya... Gerçekleri söylemek mi gerilim siyaseti... Biz bunları sonuna kadar söyleyeceğiz.'' 

-''İSPAT ETMİYORSAN NAMERTSİN''-

Erdoğan, Bursa'dan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenmek istediğini belirterek, şöyle konuştu:  

''Şimdi de ben Sayın Bahçeli'ye söylüyorum, bak benimle ilgili şu ifadeyi kullanıyorsun, 'Karanlık odalarda kimlerle görüştün? Senin siyasete yeniden dönmenin, o imkanı verenler kimler?' Sayın Bahçeli istemezdim ama sen beni buna mecbur ettin. Bak söyleyeceğim mecburum buna.

Müddei (davacı), yani hukukta bir kaidedir bu. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Bu iddianın sahibi kim? Sayın Bahçeli'nin kendisi... Diyorum ki Sayın Bahçeli sen eğer bir şey biliyorsan, ben kiminle görüşmüşüm bunları biliyorsan, eğer bunu ispat etmiyorsan namertsin diyorum. Bu kadar açık. Çünkü senin kılavuzun kimdir bilemem. Ama bak bu kadar ağır konuşuyorum. Ben hangi karanlık odalarda kiminle konuşmuşum eğer bunu ispat etmezsen namertsin.''

-''AÇIKLAMAYA MECBURSUN''-

Siyasete milletle geldiğini, milletle yürüdüğünü, milletle yürümeye devam edeceğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

''Haksızlık karşısında susmam. 'Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum' derken ben bunu söylüyorum. Asla susmam, bu kadar açık konuşuyorum. Benim hiçbir savcıyla, hiçbir başsavcıyla ne işim, ne görüşmem olmamıştır. Onun için bu kadar açık konuşuyorum ve bunu açıklamaya mecbursun. Eğer açıklamıyorsan tarih de seni affetmeyecektir, ben de seni affetmiyorum. Bu kadar açık konuşuyorum. Bir genel başkan böyle iftira içine girmez ve bunu kalkıp da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı için söyleyemez. Eğer bir şey biliyorsan kalk, bunu açıkla, gizli gizli konuşma. Dürüst ol samimi ol, bildiğini açıkla. Açıkla ki beni sen gel halk nezdinde bitir. Benim milletim dürüst davranmayanı affetmez, seni de affetmeyecektir.''

-''SON MANŞETİ BENİM MİLLETİM ATACAK''-

Başbakan Erdoğan, dün açıkladığı ekonomik pakete de değinerek, ''Koro halinde bunlar olumsuzluk yaymaya başladılar. Buradan, Bursa'dan soruyorum, ülkesini, milletini seven bunu yapar mı? Bir kez daha söylüyorum, bu ülkede son manşeti benim milletim atacak. Son sözü benim milletim söyleyecek, 29 Mart'ta son manşeti benim Bursalı kardeşim atacak'' diye konuştu. 

-BURSA'DAKİ YATIRIMLAR-

''Bunlara aldırmayıp, yola devam edeceklerini'' ifade eden Erdoğan, millet için üretmeye, ülkeye hizmetler kazandırmaya devam edeceklerini vurguladı. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Yavuz Selim Mahallesi'ni Kükürtlü'den ayırmadık, ayırmayacağız. Hamitler Mahallesi'ni Çekirge'den ayrı tutmadık, tutmayacağız. Bademli'ye ne yaptıysak, ne yapıyorsak, Şirinevler'e, Karapınar'a da onu yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bursa'ya kazandırdıklarımız ortada. Bursa'yı nereden alıp nereye getirdiğimiz ortada. Eğitim, sağlık, tarım, enerji, ulaştırma yatırımlarıyla Bursa'yı nasıl değiştirdiğimiz ortada...''

Erdoğan, bu arada ''Yeşil timsahları, Bursaspor''u da unutmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Yeşil timsahlara yaraşan bir stadın inşa edilmesine büyük önem veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Recep Bey'e sizin huzurunuzda talimatımı yineliyorum. Göreve inşallah geliyor. Gelir gelmez Bursa stadı için kolları sıvayacaksın. İkincisi Uludağ'ın turizm açısından sıçrama yapması için tüm bakanlıklarla koordinasyon için çalışmalar başlayacaksın. Uludağ'ın şu andaki yapısından ben memnun değilim. Tamamen biz orada da değişim, dönüşümü yapmak suretiyle Uludağımızı çok daha modern, farklı bir hale getireceğiz...''

İlköğretim ve liselerin ardından, yeni bir adım daha atarak açık ilköğretim ve açık lisede de önümüzdeki yıldan itibaren kitapları ücretsiz vereceklerini belirten Erdoğan, yoksullara yönelik de 45 metre karelik daireler yapacaklarını bildirdi. Erdoğan, peşinat ve faiz olmadan, ayda 100 TL taksitle, 20 yıl vadeyle daireler yapacaklarını yineleyerek, ilk etapta 50 bin konut hedeflediklerini, 17 ilde inşaatların hemen başlayacağını söyledi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda, yanına çağırdığı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe'nin aynı zamanda askerlik arkadaşı olduğunu belirterek, seçilmesi için destek istedi.

Başbakan Erdoğan'la eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen de AK Parti Bursa mitinginde hazır bulundu. 


aa

 



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,014 µs