Amerikan usulü Ergenekon! | " /> Amerikan usulü Ergenekon! | "/>

En Sıcak Konular

İşte Amerikan usulü Ergenekon!

14 Mart 2009 21:07 tsi
İşte Amerikan usulü Ergenekon! Ünlü gazeteci Seymour Hersh, ABD'nin dünyanın farklı bölgelerinde işlediği cinayetleri deşifre etti. Hersh, bu operasyonları düzenleyenleri “Cheney'in Suikast Müfrezeleri” olarak adlandırdı.

ABD'nin Pulitzer ödüllü ünlü gazetecisi Seymour Hersh, ABD yönetiminin dünya genelindeki suikast ağını ortaya çıkardı. Bu operasyonları düzenleyenleri “Cheney Suikast Müfrezeleri” olarak adlandıran Hersh, MSNBC televizyonunda eski ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in Beyaz Saray dışında ve CIA’in bilgisi olmadan askeri personeli kullanarak gizli suikast operasyonları yönettiğini açıkladı. Keith Olbermann’ın sunduğu “MSNBC Gerisayım” programına konuk olan Jonathan Alter ile birlikte raporu ele aldı. Alter, ayrıtların tüyler ürpertecek cinsten olduğunu söyledi.

Geçen gece Minnesota Üniversitesinde gerçekleşen “büyük tartışmalar” programına katılan efsanevi araştırmacı gazeteci Seymour Hersh, herhalde ağzından niyetlendiğinden daha fazla şey kaçırdı. Hersh, CIA tarafından yönetilen iç istihbarata ait bazı konulardan ve kendisinin “Suikast Ağı Yönetimi” ismini verdiği ve halen devam eden gizli bir askeri operasyondan bahsetti. Hersh henüz kaleme almadığı bu yeni bulguları hakkında büyük bir özgüvenle konuştu.

Daha sonra kendisiyle yapılan bir e-posta iletişiminde Hersh, açıklamalarının U of E programı sunucusu Siyaset Bilimci Larry Jacobs’un sorularına verilmiş “dürüst ve samimi bir cevap” olduğunu ve kamuoyuna yansıtmak istediği bir açıklama olmadığını söyledi.

Hersh, hazırladığı bir kitapla ilgili bazı raporlardan edindiğini söylediği bu bilgileri ve açıklamalarını geri almadı ve fakat bir kitap için “etkili” olabilecek bu konu hakkında bir şey kaleme almadı…

Walter Mondale ve Hersh’in başrolde olduğu, bir gazeteci ve pek çok krize tanık olmuş yüksek rütbeli hükümet yetkilileri ile yapılan, Jacobs tarafından yönetilen “ Amerika’nın Anayasal Krizi” isimli bu tarihi inceleme programı Anayasa’nın karşılaştığı belki de en tarihi inceleme olarak adlandırılıyor.

Program, Hersh ve Mondale’nin eski başkanların sahip oldukları güç ile sarhoş olmaları, kongrenin ve halkın bu gücü sınırladığı zaman nasıl çılgına döndükleri, hiç fark edilmeyecekleri ve sonuçlarından sorumlu tutulmayacaklarına inanarak kanuni güçlerini aşan bazı hareketlere girişmeleri gibi bazı konuları genişçe tartışmalarından dolayı tarihi bir programdı.

ABD’nin önemli kurucu liderleri ile ilgili bazı değinileri çıkarırsak program oldukça yeni ve yakın tarihi inceleyen bir programdı. Vietnam savaşı hakkındaki görüşler ile başlayan program her iki katılımcının da şiddetle kınadıkları George W Bush yönetimi hakkındaki konuşmalar ile devam etti.

DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDE İNSANLAR ÖLDÜRÜLDÜ

Hersh’in bu olayların nasıl gerçekleştiğine dair verdiği bir cevabın sonunda sunucu “Peki, bu olaylar hala devam ediyor mu?” diye bir soru sordu.

Hersh, soruya şöyle cevap verdi: "11 Eylül’den sonra bu konuda herhangi bir şey yazmadım. CIA ülkenin düşmanı olduğuna inandığı bazı insanlara karşı hiçbir yetkisi olmamasına rağmen bazı yerel faaliyetlerde bulundu. Bunu henüz açıklamadılar ama bunlar oldu. Eğer bugünkü New York Times gazetesini okuduysanız orda JSOC adıyla bilinen Ortak Özel Operasyonlar Komutanlığı hakkında bir yazı vardı. Bu kurum ABD’nin özel operasyonlar kurumunun bir kanadıdır. Bu kurum Bush-Cheney döneminde sadece Cheney’e rapor verirdi. Kurum Personel Başkanlığı veya Savunma Bakanlığı sekreteri Robert Gates’e değil, direk Cheney’e rapor veriyordu.

Kongre’nin bu konuda hiçbir denetimi yoktur. İşin aslı bu kurum sürekli çalışmalarına devam eden bir “suikast ağı” yönetimiydi. Daha bugün Times’da bu kurumun üç amiralinden biri olan [William H.] McRaven kurumun operasyonlarının- birçok ölümlere neden olduğu için- durdurulması emrini verdiğini belirten bir haber vardı. Bush döneminde bu kurumun görevlileri, Büyükelçileri veya CIA şefini bilgilendirmeden birçok ülke dolaşıyor terör listesinde olan birçok kişiyi öldürüyor ve dönüyorlardı. Bütün bunlar hepimizin adına gerçekleştiriliyordu”

KİMSE BUNLARI YARGILAYAMAYACAK

Hersh sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu çok karmaşık bir durum, çünkü bu cinayetleri işleyenler bizim normalde katil diye isimlendireceğimiz kişiler, ama katil değiller. Çok karmaşık bir konu. Çünkü bu kişiler Özel Operasyonlara giden genç bireyler. Daha önce adını duyduğunuz Delta Kuvvetleri, Navy Seal grupları. Çok özel kurumlar.

Bu kişiler birçok olayda en başarılı ve en parlak kişilerdi. Gerçekten abartmıyorum. Gerçekten de bu kişiler Amerika’yı korumak için bu tür özel operasyonlara katılan ve buna inana insanlardı. Daha sonra bir anda kendilerini insanlara işkence yapıyorken buldular. Beş yıl önce bir kişi bana şöyle dedi. “Şayet siz birini sorgular ve yaraları kanıyor halde bırakırsanız, sonra da bu kişi hiçbir tıbbi tedaviye tabii tutulmasa ve iki gün sonra hayatını kaybetse, sizce bu bir cinayet olur mu? Mesela bir mahkeme önüne çıkarılsam bu bir cinayet olarak mı algılanır? Ama onlar bir mahkeme önüne çıkarılmayacaklar."

BU OPERASYONLARIN RESMİ KAYITLARI YOK

Kendi kuşağının en uzman araştırmacı gazetecisi olarak bilinen Hersh, bu meseleleri New Yorker gazetesinde yazıyor. Daha önce de JSOC hakkında birçok yazılar yazdı. Geçen Temmuz ayındaki bir yazısında Hersh şöyle diyordu; “Bush yönetiminin kanundan anladığına göre gizli askeri operasyonlar CIA operasyonlarından farklıdır. Bunlar herhangi bir şekilde resmiyete aktarılmak zorunda değildir. Çünkü Başkan’ın kongrenin gözetimine tabii tutulmadan bazı askeri operasyonları yönetme yetkisi vardır."

TimeTürk



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,146 µs