En Sıcak Konular

Marmaris, CHP'li adaya yapılan saldırı ile karıştı

14 Mart 2009 19:24 tsi
MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Beldibi Beldesi'nin CHP'li belediye başkan adayı Ali Erarslan'ın, AKP'li olduğu ileri sürülen bir grup tarafından dövülmesinin ardından ortam gerildi. AKP Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, CHP İlçe Başkanı Yamaç Ka

CHP seçim ve irtibat bürosunun karşısında bulunan kahvede oyun oynayan gençler arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Gürültü üzerine seçim bürosundan kahveye giden başkan adayı Ali Erarslan ile bu sırada bölgede devriye gezen Beldibi Jandarma Karakolu ekipleri kavgaya müdahale ederek, tarafları ayırdı. Ortalık yatıştıktan kısa süre sonra kahveden ayrılan Ali Eraslan’ın yolu, kavgaya karışanlardan 4 kişi tarafından kesildi. Gruptan H.Ç. iddiaya göre, “Sen adam mısın, seni Beldibi’nden süreriz” diyerek, Ali Eraslan’ın yüzüne kafa attı. H.Ç. ardından, kanlar içinde yere yığılan Ali Eraslan’ı tekmeleye başladı. Durumu fark eden çevredekiler olaya müdahale edince H.Ç. kaçtı. Ali Eraslan, Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan kontrollerde Eraslan’ın burnunun kırıldığı tespit edildi. Burnuna üç dikiş atılan Eraslan, tedavisinin ardından taburcu edildi. Olaya karışan ve gözaltına alınan 4 kişi ise daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CHP VE AKP'DEN KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

Marmaris CHP İlçe Başkanı Avukat Yamaç Kaya, parti binasında bugün düzenlediği basın toplantısında, yaşanan olayları değerlendirdi. Bu olayın, her fırsatta mağdur rolü oynayan ve halkı bu şekilde kendi yanına çekmeye çalışan AKP'nin aslında mağdur olmadığının açık bir delili olduğunu savunan Kaya, “Bu saldırıyı gerçekleştiren kişiler, AKP Beldibi belediye başkan adayı Şaban Yıldırım ve Marmaris belediye başkan adayı Ali Doğan Tugay'ın arkasında koşuyor. Her toplantı ve her yerde, kendilerini adaylarla birlikte, hem bizler hem de tüm Marmaris halkı görüyor” dedi.

AKP Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete de, yaşanan kavga ile ilgili basın açıklaması yaptı. Mete, “Basın kuruluşlarına aksettirildiği gibi darp eden bu şahısların partimizle bir alakası yoktur. Yaklaşan yerel seçimlerde kaybedeceklerini anlayanlar yaşanan bu kişisel kavgayı partimize mal etmiştir” dedi. Mete, saldırıda bulunanların MHP'li olduğunu öne sürdü.

MHP İlçe Başkanı Gürbüz Gürcoşkun da bu açıklama üzerine basın mensuplarının karşısına çıktı. Gürcoşkun, “15 yıllık MHP yönetiminde ve 3 yıl ilçe başkanlığı görevimde ne bu şahısları gördüm ne de bu adamları tanırım. Bu bahsi geçen şahısların MHP ile uzaktan yakından bağlantısı yoktur. CHP-AKP arasında Beldibi'nde yaşanan kavgaya bizleri karıştırmasınlar. Kadem Mete'nin bu yalan açıklamasını bize üye olmadıklarını belgelerle kendisine yuttururum” dedi.

VALİ ALTIPARMAK

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak da, yaşananlarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Altıparmak, “Marmaris İlçesi Beldibi Beldesinde bulunan Aydoğdu kahvesinde, 13 Mart 2009 günü saat 22.30 sıralarında, kahvede bulunan kişiler arasında yaşanan bir tartışmayı ayırmak maksadıyla olay yerine giden Beldibi Karşıyaka mahallesi muhtarı ve 29 Mart'ta yapılacak mahalle idareler seçiminde CHP belde belediye başkan adayı Ali Eraslan, kafa atılması suretiyle darp edilmiştir. Olayın kavga eden grupları ayırma sırasında gerçekleştiği ve siyasi bir yönünün olmadığı değerlendirilmektedir. Darp ettiği iddia edilen H.Ç, M.D, Y.A. ve F.D. isimli şüpheliler adli makamlara sevk edilmiştir” dedi.

Hürriyet



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,895 µs