En Sıcak Konular

'Türkiye'ye kötü not'

14 Mart 2009 18:52 tsi
Avusturya basını Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili son raporunu manşetlerine taşıdı.

AB'nin Türkiye konusunda pek coşkulu bir ifade kullanmadığına dikkat çeken Wiener Zeitung, "Diplomatlar açıkça, Ankara ile müzakerelerde "kesin bir duraklama" söz konusu olduğunu söylüyorlar" ifadesini kullandı.

Gazete haberinde, "623 parlamenterden 528'i özellikle insan hakları konusunda endişeli" diye yazdı.

Haberde, "Raporda "işkence ve kötü muamele", ayrıca gösterilerde polisin şiddet kullanma vakalarının sayısının giderek arttığına, ifade ve basın özgürlüğünün hala yeterince korunmadığına, yargının politikanın etkisi altında kalmamasının garanti edilmediğine, giderek yaygınlaşan yolsuzluğa karşı geniş çaplı önlemler alınmadığına yer veriliyor" denildi.

"Parlamenterler ayrıca Ankara'dan önemle Kıbrıs sorununu bir çözüme kavuşturmasını da istiyorlar" ifadesinin de yer aldığı haberde, "Parlamento'nun raporu AB Komisyonu'nun sonbahardaki değerlendirmesiyle neredeyse örtüşüyor. Bir uzmanın ifadesine göre, aradaki tek fark dört-beş ay geçmesine rağmen hala birşey yapılmamış olması" denildi.

"Genişleme Komiseri Olli Rehn o zaman Türkiye'nin öncelikle de enerji alanında AB açısından büyük bir stratejik önme sahip olduğunu öne sürerek, sorunların ön plana çıkmasını önlemişti" diyen gazete, "Diplomat çevreleri, Türklerin de artık hayale kapılmaktan vazgeçtiklerini belirtiyorlar. Haziran sonuna kadar 35 başlıktan yalnızca ikisi daha açılabilecek. Sosyal politika başlığında sendikaları meşrulaştıracak bir yasa çıkarılması gerekiyor" diye yazdı.

Haberde, "Ancak Parlamento birbuçuk aya kadar yapılacak olan yerel seçimlerden dolayı tatilde. Ayrıca bu, Türkiye'de oldukça tartışmalı bir konu.AB ülkesi Kıbrıs'ın Ankara tarafından tanınması konusu ise müzakereleri bundan daha çok zora sokuyor. Bu konuya bir çözüm getirilene kadar önemli sekiz başlığın açılışının yapılması ve tamamlanması imkansız. Ankara ise ancak Kuzey Kıbrıs'ın izolasyonuna son verilmesi halinde çark etmeyi düşünüyor" ifadesi de kullanıldı.  

CNNTürk



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,145 µs