En Sıcak Konular

Çökme tehlikesi bulunan 2 bina boşaltıldı

14 Mart 2009 09:55 tsi
Sarıyer'de istinat duvarı yıkılan 2 bina çökme tehlikesine karşı boşaltıldı. Binalarda bulunan 2 yatalak hasta ise itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından tahliye edildi.

Sarıyer Poligon Mahallesi Çeşme Sokak 21 numarada bulunan binanın istinat duvarı saat 00.30 sıralarında çöktü. Gürültüyü duyan bina sakinleri, ilk önce deprem olduğunu sandı. Kendilerini dışarı atan vatandaşlar yıkılan istinat duvarını görünce durumu itfaiye ve polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevre güvenliğini alarak belediye görevlilerini çağırdı. 21 ve 23 numaralı binaları inceleyen yetkililer binaların tahliye edilmesine karar verdi. İki binada da yatalak hasta bulunması nedeniyle bina sakinleri tahliye işlemine karşı çıktı. Polisin ikna etmesi üzerine 21 numarada bulunan 85 yaşındaki hasta Cennet Çakır ile 23 numaradaki hasta İlyas Özçelik itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından sedyeyle tahliye edildi. Kemik erimesi sonucu iki kalçasında da kırık olduğu öğrenilen Cennet Çakır, ambulansla İstinye Devlet Hastanesi'ne, prostat kanseri olan İlyas Özçelik ise Alibeyköy'de bir yakınının evine götürüldü. İki binadan 6'sı çocuk, 22 kişi tahliye edildi. Bina sakinleri akrabalarının evine giderken kalacak yeri olmayanlar da belediyenin misafirhanesine yerleştirildi.

Yıkılma tehlikesi bulunan binadan çıkartılan çocukların büyük korku yaşadıkları ve ağladıkları görüldü.

İstinat duvarı çöken binada oturan Esma Yatkın, daha önce belediyeye başvurduğunu fakat gerekli önlemin alınmadığını ileri sürdü. Gülbahar Yatkın ise duvarın yıkılmasıyla büyük bir gürültü duyduklarını ve deprem olduğunu sandıkarını belirtti. Yatkın, yatalak hastası bulunduğunu ve evi tahliye etmek istemediklerini söyledi. Polis ekipleri, uzun süre binaların tahliyesi için vatandaşları ikna etmeye uğraştı. Binaların tamamen boşaltılmasının ardından polis ve belediye ekipleri, çevre güvenliği aldı.

TimeTürk



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,178 µs