En Sıcak Konular

DTP Ş.Urfa mitinginde ezan polemiği

13 Mart 2009 22:33 tsi
DTP, Şanlıurfa'da izinsiz miting düzenledi. Mitingde konuşan Emine Ayna partililerin uyarılarına rağmen ezan okunurken konuşmasını sürdürdü.

DTP Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Fatma ve Mehmet Öcalan'ın da katıldığı izinsiz miting, PKK gösterisine dönüştü. Terör örgütü PKK ve elebaşısı Öcalan lehine sık sık slogan atan DTP'liler, gövde gösterisinde bulundu. Mitingde ilk olarak DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan bir konuşma yaptı. Ayhan'ın konuşması sırasında seçim otobüsünün yanındaki bir ağacın tepesine çıkan bir partili, seçim otobüsü üzerindeki DTP'lilere korkulu anlar yaşattı.

Partisinin Topçu Meydanı'nda düzenlenen izinsiz mitinginde konuşan DTP Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, "Hz. Muhammed, kime karşı mücadele etti, zalimlere karşı değil mi? Ortadoğu halklarını ezenlere karşı mücadele etmedi mi? Hz. Ali kime kılıcını çekti? O keskin kılıcını zulmedenlere çekmedi mi, zalimlere çekmedi mi? Peki bugün Türkiye'de Nasıl oy isteyebilirler, izin verecek miyiz?" dedi.

Emine Ayna, konuşması sırasında ezan okunması sırasında, partisinin Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici tarafından uyarılmasına rağmen konuşmasına devam etti. "Arkadaşlar ezan okunuyor. Ezan okunurken ara vermek isteriz, ama ben size sormak istiyorum. Eğer isterseniz ara verelim. Yok hayır yorulduk, biz biraz daha bekleyeceğiz, biraz daha konuşun istiyorsanız İsterseniz öyle yaparız" diyen Ayna, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da kendisini uyarması üzerine, "O zaman biraz bekleyelim" diyerek ezanın bitmesini bekledi.

Ezanın okunmasını ardından Ayna, hükümetin ve CHP'nin Müslümanlık üzerinden siyaset yaptığını ileri sürerek, "Önce bize Müslümanlık üzerinden siyaset yapanlara bunu hatırlatmak istedim. Bugün karşımızda bir zihniyet var. Önümüze koymuşlar, burada bir maket düşünün, bir büst, bir kafa. Beyin aynı, zihniyet aynı, sadece 'tekçilik' diyor. O zihniyeti bizim önümüze bir türbansız koyuyorlar, diyorlar işte size CHP, aynı zihniyete ertesi gün türban bağlıyorlar,
diyorlar ki işte size AK Parti. Farkı var mı? Farkı yok" ifadelerini kullandı.

Ege sahillerinin yabancılara satıldığını öne süren Ayna, "Gidin bakın Ege sahillerinin tapusu kimde? Gidin bakın, inceleyin, araştırın, maden ocaklarımız, bu ülkenin yer altı kaynaklarının sahipleri kimler. Ve bunu Kürt sorununun arkasına saklanarak yapıyorlar. Artık herkes gözlerini açmalı, artık herkes gözlerinin önündeki sis perdesini kaldırmalı" ifadelerini kullandı.

TRT'nin Kürtçe yayın yapan televizyonu hakkında da eleştirilerde bulunan Ayna, şunları söyledi:

"Şeş TV açıldı dedik ki; biz yıllardır Kürt dilinin kimliğinin mücadelesini veriyoruz, Şeş TV bir fırsat mıdır acaba? Bir deneyelim, çünkü Başbakan diyor ki; 'Bakın Kürtçe serbest.' Gerçekten serbest mi bir görelim bakalım, dedik. Grup başkanımız, grup toplantısında sadece 15 dakika bir Kürtçe konuşma yaptı. konuşma başlar başlamaz TRT 3 yayını kesti ve sunucu aynen şunu söyledi. Dedi ki; 'Yasak olduğu için kesiyoruz, özür diliyoruz.' Demek ki yasak, demek ki serbest değil."

Kendisini dinleyenlerden işsiz olanların ellerini kaldırmasını isteyen Ayna, işsizliğin hiç de yüzde 12 gibi görünmediğini söyleyerek, "Gel, gel Gaziantep'e, gel Adana'ya, gel Şanlıurfa'ya, gel Adıyaman'a; kapatılan tekstil fabrikalarını, kapatılan tekel fabrikalarını, çıkarılan işçileri, işsizlik oranını gör. Kendi sırça köşkünde, kendi kurduğun dünyada her şey güzel olabilir, ama gerçek dünyada halk aç ve yoksul" dedi.

Ayna, daha sonra seçim otobüsünün üzerinden partililere karanfil dağıttıktan sonra Şanlıurfa'dan ayrılırken, izinsiz miting olaysız sona erdi.

haber7

 



Bu haber 979 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,753 µs