En Sıcak Konular

Ayna'dan Başbakan için suç duyurusu

13 Mart 2009 21:40 tsi
DTP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Başbakan Erdoğan hakkında 'Tek devlet, tek millet, tek vatan' söylemlerinden dolayı suç duyurusunda bulundu.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Tek Devlet, tek millet, tek vatan' söylemlerinden dolayı halkı bölücülüğe kışkırttığı ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

DTP Eş Genel Başkanı Emine Ayna partisince düzenlenen mitinge katılmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Topçu meydanında toplanan ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde konuşan Ayna, hükümetin politikalarını eleştirerek çözümün ve demokrasi adresinin DTP olduğunu savundu. 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde diğer partiler gibi DTP'nin seçim meydanlarına indiğini ve doğu ile batı olmak üzere 2 koldan çalışmalarına devam ettiğini anlatan Ayna, bugün Peygamberler şehri Şanlıurfa'ya geldiklerini söyledi.

Emine Ayna, miting alanında seçim otobüsünden seslendiği topluluğa konuşmasına "Sizleri güneşin çocukları olarak selamlıyorum" diyerek başladı. Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın atışmalarına atıfta bulunan Ayna, "Biri diğerine cibilliyetsiz, diğeri ise maganda diyor. Bunların üslupları işte böyle. Peki bizim sorunlarımız bunlar mı? Bizim sorunlarımız bu değil. Bizim kimlik sorunumuz var, bizlerin ekonomik sorunları var. Bunlar dururken, üslup sorunuyla uğraşıyorlar." dedi.

Bir süre önce açılan TRT 6'ya da değinen Ayna, hükümetin bu açılımına destek vermediklerini ve DTP olarak samimi bulmadıklarını anlattı. Ayna, geçtiğimiz aylarda grup başkanları Ahmet Türk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmasının yine Meclis Tv'den kesilmesini eleştirdi. Emine Ayna, Başbakan Erdoğan'ın miting alanlarında özellikle 'Tek millet, tek vatan ve tek devlet' söylemlerinin halkı bölücülüğe kışkırttığı gerekçesiyle savcıları göreve çağırdı.

Ayna, "Buradan Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum. Başbakan tek millet, tek vatan, tek devlet ifadelerini kullanarak halkı bölücülüğe kışkırttığı ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle savcıların hakkında iddianame hazırlamalarına çağırıyorum" diye konuştu.

Ayna konuşmasından sonra DTP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici ile beraber seçim otobüsünde partililerden DTP Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Samet Atabay için oy istedi.

cihan



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,555 µs