En Sıcak Konular

Bakan Yazıcı'dan Tunceli'ye farklı savunma

13 Mart 2009 20:01 tsi
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, ''Biz milletin gündemiyle hükümetin gündemini birleştirdik'' dedi ve Tunceli'de dağıtılan beyaz eşya olayına açıklık getirdi.

Yazıcı, partisinin Kastamonu İl Başkanlığının yeni binasının açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, vatandaşın karşısına projeyle çıkan tek parti olduğunu söyledi.

Muhalefet partilerinin proje üretmediğini savunan Hayati Yazıcı, Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının, ''Her eve beyaz eşya'' projesini eleştirenlere tepki gösterdi.

Tunceli'de yardımda bulundukları vatandaşlarla tek tek görüştüklerini ifade eden Yazıcı, şöyle dedi:

''Muhalefet partilerine bir bakın. Anasına bakın, yavrusuna bakın. Bir projeleri var mı? Bir tanesi diyor ki, (Elektriği ve suyu olmayan yerlerde beyaz eşya dağıtılıyor) Git oraya bak bakalım elektrik var mı, su var mı? Git oradan göster. Gidersin Tunceli'ye bizim buzdolabı, çamaşır makinesi verdiğimiz vatandaşımızın hanesine girersin, ondan sonra dersin ki, (Ey medya, bu evde elektrik de yok, su da yok. Öyle atmakla olmuyor. Biz onlarla tek tek konuşup görüşlerini aldık. Bu çağda çamaşır makinesiyle, bulaşık makinesiyle tanışmamak olur mu? O makineler neye yarıyor biliyor musunuz. Gündüz tarlada çalışan kadın, akşam eve gelince bulaşık ve çamaşır yıkayacak. Bunu elleriyle yapacak. Olur mu böyle bir şey? Biz orada kadınları destekliyoruz. Herkese sesleniyorum. Yetki sizden, hizmet bizden.''

Kendilerinin bu ülkeye hizmet etmek ve ülkenin sorunlarını çözmek için siyaset yaptığını bildiren Bakan Yazıcı, ''Biz bu milletin birlik ve bütünlüğünün teminatıyız. Ülkede sosyal devletten söz edenler var, icraatını yapanlar var. Biz icraatları yapıyoruz'' dedi.

Milliyetçilik sözünü edenler olduğunu belirten Yazıcı, kendilerinin onu yaşadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bizde popülizm yok. Faaliyetlerimiz uluslararası sınırları aştı. Orhun ve Göktürk anıtları var. Atalarımız Orta Asya'da zamanında anıtlar inşa etmişler. Moğolistan'ın başkentine 300-400 kilometre mesafede bulunan o anıtları toprak altından çıkardık ve sergilenecekleri bir müze yaptırdık. İşte milliyetçilik budur.''

Halka verdikleri sözleri tuttuklarını dile getiren Bakan Hayati Yazıcı, ''2002'de sizden emaneti isterken, siz ne diyorsanız, o olacak dedik. Öyle yapmadık mı? Biz milletin gündemiyle hükümetin gündemini birleştirdik. Bizden önce kim vardı? DSP, ANAP, MHP vardı. CHP de sanırım onlara koltuk çıktı. Hükümetleri toplanamazdı. Ne zaman toplanacakları haber konusu olurdu. Ama 3 Kasım 2002'den bu yana sizin gündeminizle kendi gündemini birleştiren hükümetimiz, her Pazartesi toplanır. İmkanlar neyse milletimizin menfaatleri doğrultusunda kararlar alıp faaliyete geçiriyoruz'' diye konuştu.

Yazıcı, seçimin sonucunu merak eden çok kişi olduğu belirterek, ''(AK Parti yüzde 52 alamazsa başarısız olur) diyenler var. Sen kendi alacağın oyu söyle kardeşim. Sana ne AK Parti'den. Millet ne yapacağını bilir'' dedi.

aa



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,961 µs