En Sıcak Konular

Bahçeli'den Erdoğan'ın voltasına tespit

13 Mart 2009 18:22 tsi
Erzurum'da halka seslenen MHP lideri Bahçeli, vatandaşları 29 Mart seçimlere mutlaka katılmaya çağırdı. Bahçeli, "ülke benim karar benim olsun deyin." dedi ve ekledi:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatandaşları 29 Mart 2009 günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine katılmaya çağırdı.

Seçimin hem demokratik hak hem de sorumluluk olduğunu belirten Bahçeli, seçimlerin ülkenin ve milletin geleceğini belirlemede önemli rol oynayacağını söyledi.

Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Mart seçimlerinin yerel yöneticileri seçmenin yanında millet iradesinin belirlenmesinde de rol oynayacağını ifade etti. 29 Mart sabahı herkesi oy kullanmaya davet eden Bahçeli, "Hangi şart altında olursanız olunuz, ailenizi, evlatlarınızı, akrabalarınızı komşularınızı, çalıştığınız yerdeki iş arkadaşlarınızı, esnaf kardeşlerinizi mutlaka oy kullanmak için teşvik edin. Onları sandığa götürmeye gayret gösterin. Böylelikle yüksek bir katılım sağlanırsa, bu seçim sonuçları üzerinde hem de milletimizin geleceğinin belirlenmesinde millet iradesinin sağlıklı bir şekilde ortaya çıkmasında faydalı bir hizmet sunmuş olursunuz. Bu seçim hem demokratik hakkınız hem de sorumluluğunuzdur. Ülkemizi demokrasiyle yönetmek istiyorsak, bütün sorunları demokrasi içinde çözmenin gayreti içinde olacaksak bunun gereği olan seçme ve seçilme hakkımızı da kullanmanın veya seçilme sırasında mevcut yöneticileri, siyasi iktidarı demokratik denetimde tutmanızda yarar vardır" dedi.

Oy kullanırken, Türkiye'de yaşananları çok yönlü değerlendirerek, akıl süzgecinden geçirdikten sonra oyların kullanılmasını isteyen Bahçeli, "Türkiye'de olaylar oluyor, sosyal ekonomik olayları ve dünü ve bugünüyle çok yönlü değerlendirerek, akıl süzgecinden geçirerek kullanın. Hür iradenizi ortaya koyarak, ülke benim karar benim olsun deyin. Bunu yaptığınız takdirde seçim sonuçları Türkiye'nin geleceğini çok olumlu yönde etkileyecektir, bir çok konuda daha hayırlı gelişmelere vesile olacaktır."diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı seçim çalışmalarında devlet imkanlarını kullanmakla suçlayan Bahçeli, bugüne kadar başbakanlık yapmış hiçbir siyasinin devlet imkanlarını bu kadar kullanmadığını söyledi.

BAŞBAKAN MİTİNGLERİNDE PLATFORMUN SOLUNDA CHP'YE, SAĞINDA MHP'YE ÇAKTIYOR

Başbakan Erdoğan'ın miting konuşmalarında siyasi kültürü yozlaştırdığını da söyleyen Bahçeli, "Sayın Başbakan kürsüye çıktıktan sonra geniş kürsü alanında volta atıyor. Sol tarafa volta atarsa, CHP'ye, sağ tarafa volta atarsa MHP'ye çatıyor. Siyasi kültürü yozlaştırıyor, siyasi söylemi çirkinleştiriyor, siyasi hakaretler iftiralar, karamalar yapıyor."diye konuştu.

Konuşmasında yaşanan ekonomik krizle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bahçeli, toplumsal felaket konusuna dikkat çekti. Bahçeli, şunları ifade etti:

"Kriz ülkeyi sarmaya başlamış, yaşananlar neyin göstergesi 5 milyon işsiz, açlık sınırı altında kalan milyonlar var, yoksulluk sınırı altında kalan milyonlar var. Sadece gıda harcamaları için gerekli ücret 2 bin 241 lira. ABD'de baş gösteren krizden önce de Türkiye'de bunlar vardı. Küresel kriz yayılırken, sosyal, ekonomik kriz sonucu bir toplumsal felaket işaretleri görülebilir. Sayın Başbakan 'Muhalefet felaket tellallığı yapıyorlar' diyor.

EKONOMİMİZDE KRİZ VAR

Ekonomimizde ciddi bir kriz vardır. Kriz için gerekli tedbir alınmadığı takdirde Türkiye'nin sosyal güven sorunları bir çok çevreler tarafından istismar edilerek önemli sıkıntılar ortaya çıkabilir. Her evde sosyal patlamaya hazır dinamitler var. Bu sosyal dinamitlerin fitillerini birileri ateşlemeye başlarsa Türkiye'deki kavgaları herkes tahmin etmelidir."

Gar Meydanındaki konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı milleti ayrışmaya teşvik etmekle de suçlayan Bahçeli, "Etnik temelde bölünmeyi teşvik ediyor, inanç temelinde ayrışmayı teşvik ediyor. Devletin kurumları arasında sinsi gerginlik yaratarak kurumlar arası çatışmayı körüklüyor. Şimdi fol yok yumurta yok, meydana çıkıyor diyor ki 'Türkiye'de 36 etnik grup var.' Başlıyor saymaya, Neyi sayıyorsun, neyi söylüyorsun, birliği, beraberliği bin yıllık kardeşliğimizden niçin rahatsız oluyorsun. Bunları sana kim söyletiyor. Türkiyelilik kavramları altında milli kimliği tahrip ettiler, kardeşçe yaşayan insanları birbirlerine hasım etmeye çalışıyorlar. İnananlar, inanmayanlar, laikler anti laikler diye ayrımcılık yapıyor. Bu devletin kurumları arasında önemli gerginlikler oluyor. Bir çatışma cepheleşme, kamplaşma derinleşiyor. Böyle bir toplumda Türkiye'nin sosyal dokusu zedeleniyor. Temel sorunlarını çözemez hale geliyor. Üniter devlet yapısı tartışılar hale geliyor, toprak bütünlüğü tartışılır hale geliyor. 36 etnik unsuru niye sayıyorsun. Sizin göreviniz birleştirici olmaktır, kaynaştırıcı olmaktır. Sizin göreviniz bin yıllık kardeşliği devam ettirmektir, adaletsizlik, asayişsizlik, ahlaksızlıkla mücadele etmek olmaktır yolsuzluk, yozlaşmaya karşı çalışma olmaktır."

520 MİLYAR DOLAR NEREDE?

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarında ekonomide 520 milyar dolar gelir artışı olduğunu söylediğini ifade eden Bahçeli, "Böyle bir artış varsa bu para nere gitti. İşçinin, memurun, esnafın, köylünün cebine gitmedi. İşte bunun hesabını MHP'nin iktidarında sormazsam namerdim. Bu gelirlerin nereye gittiğine bakarsınız; yolsuzluklara, hanedanlar, saltanatlar kurularak bir takım insanlar yandaş olanlar zenginleşti, vatandaş fukaralaştı. Sayın başbakan 520 milyar dolar gelir artışı nereye gitti bir anlat bakalım."dedi.

Konuşmasında partisinin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kamil Aydın'a destek isteyen Bahçeli, dağıtılan yardımlar konusuna da değinerek, şunları söyledi:

"Kim ne dağıtırsa dağıtsın. Kömür versin, makarna versin, buzdolabı, çamaşır makinesi versin. Ne verirlersen versinler. Hepsi sizin paranızla oluşturulmuş olan sosyal yardımlaşma fonu kaynaklarıdır. Onların gelir kaynağı sizlersiniz, sizin emeğiniz, sizin verginizdir. Onları alın. Ancak hür iradeyi 'köle iradeye' dönüştürmeyin. Dadaşın anlı açık, ensesi açıktır. Yiyin, için, kullanın, bu sizin hakkınızdır. Hakkınızı alıyorsunuz. Geçmişte yandaşlara peşkeş çekilen hakkınız onların size geri döndüğünü görüyorsunuz. Ancak 'Al paketi vur tokadı'."

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Bahçeli, miting sonunda vatandaşlara gül atarak miting alanından ayrıldı. Bahçeli, miting sonrası THY uçağı ile Erzurum'dan ayrılarak Ankara'ya hareket etti.

haber7



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,265 µs