En Sıcak Konular

Maskeli saldırganlar banka şubelerini bastı

13 Mart 2009 16:16 tsi
Yunanistan'ın başkenti Atina'da anarşist eğilimli bir grup maskeli şahıs banka şubeleri, işyerleri ve araçları tahrip etti.

Kent merkezinde yer alan lüks alışveriş merkezi “Kolonaki” semtinde, öğle saatlerinde düzenlenen saldırılarda, yaklaşık 30-40 kadar maskeliden oluşan grup, semtin en işlek noktaları olan Solonos, Pindaru ve Skufa caddelerinde yer alan onlarca iş yeri ile 3 banka şubesi ve park halindeki çok sayıda aracın camlarını kırdı.

Semt sakinlerinin, kendilerini “Anarşist ya da iktidar karşıtı” olarak tanımlayan saldırganları durdurma çabalarının sonuç vermemesi üzerine iş yeri sahipleri, mağazalarını korumak için kepenk indirdiler.

Ana yollarda trafik akışı dururken, ara sokaklarda ise halkın, grubun girmesini engellemek amacıyla çöp konteynerleriyle bloklar oluşturduğu gözlendi.

Maskeli grup, Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesi sonrası dağıldı. İş yerlerinde ciddi maddi hasar meydana gelen mağaza sahipleri, A.A muhabirine yaptıkları açıklamada, “Dükkan vitrinleri önünde balyoz, çekiç, balta ve demir levye benzeri cisimler ile toplanan maskelilerin, camlar tamamen kırılıncaya kadar vurmayı sürdürdüklerini, kendilerinin ise can korkusuyla kapılarını kilitlediklerini” söylediler.

Kent merkezinde cam kırıklarından tepecikler oluştu. Bazı dükkanlar, kırılan camları yerine geçici olarak mukavva kutulardan kestikleri parçaları yerleştirdi.

Saldırganların yakalanması çalışmalarının sürdüğü ve olası yeni saldırıların engellenmesine yönelik güvenlik önlemleri alındığı kaydedildi.



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs