''Ben kimsenin emir eri değilim'' | " /> ''Ben kimsenin emir eri değilim'' | "/>

En Sıcak Konular

Arınç: ''Ben kimsenin emir eri değilim''

13 Mart 2009 16:03 tsi
Arınç:  ''Ben kimsenin emir eri değilim'' TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, TSK'nın kendisi hakkındaki yaptığı açıklamalara cevap verdi...

Emekli generallerin ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili sözlerine TSK'dan tepki gelen Bülent Arın cevap verdi. İşte "Ben kimsenin emir eri değilim" diyen Arınç'ın sözleri:   

Eski TBMM Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç Adana'da Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, Genelkurmay Başkanlığının kendisiyle ilgili yaptığı açıklama ile gazetelerde yer alan, ''Emekli orgenerallere ait ses kayıtları ortaya çıktı. Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş...'' şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Bülent Arınç, Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak'ın kendisiyle ilgili sarfettiği, “Söz konusu kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ilişkin düşünce ve görüşleri çok iyi bilinmektedir” şeklindeki sözlerine "Siyasetçi şamar oğlanı değildir. Ben kimsenin emir eri değilim" diye yanıt verdi.

Arınç, ''Bütün Türkiye'nin şunu bilmesini arzu ediyorum: Bu haksız suçlamayı kabul etmiyorum, ben sözünü bilen, sözünün arkasında duran, nerede ne konuşması gerektiğini bilen bir kişiyim. Ben bir asker çocuğuyum, şerefli ordumuzun yıpratılmasının hiçbir zaman içinde olmadım'' dedi.

Genelkurmay Başkanlığının açıklamasını ''talihsiz bir açıklama'' olarak değerlendirdiğini belirten Arınç, ''Bütün Türkiye'nin şunu bilmesini arzu ediyorum: Bu haksız suçlamayı kabul etmiyorum, ben sözünü bilen, sözünün arkasında duran, nerede ne konuşması gerektiğini bilen bir kişiyim "Bana kimse hukuku öğretmesin" şeklinde konuştu.

İşte Bülent Arınç'ın olay olacak sözleri:

- Ben de ajanslardan okudum Sayın Paşa şunu söylüyor. Benim düşüncelerim biliniyormuş, ben hukuku bilmiyormuş ve ben orduyu yıpratıyormuşum.

-Sayın Paşa yanlış bir açıklama yaptı. Bu sözler benim muhatabım olamaz. Ben bana sorulan birçok soruya muhatap olmama rağmen cevap vermedim.

- Haksız suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Ben nerede ne konuşulmasını bilen biriyim. Ben bir asker çocuğuyum. Ben asla TSK’yı yıpratmam. Orduyu sevmek kimsenin tekelinde değildir.

- Bu açıklamanın hukukla ne ilgisi var anlamadım. Ben hukuk okudum ve avukatlık yaptım.

-  Ben hukuku günlük çıkarlar için hukuku satmam, ben birilerine benzemem.

- Ben 27 Mayıs’ı protesto ederek Meclis’e giren kişilerin şimdi darbe şakşakçılardan da değilim. Ben kimsenin emir eri değilim.

- Dolayısıyla bana kimse hukuku öğretmeye çalışmasın.

- Benim söylediğim şudur: "Bu ülkenin ordusunun görevleri bellidir. Kime karşı sorumlu oldukları bellidir. Biz sivil yönetim içindeyiz. Biz askeri vesayet altında bir ülke değiliz. Demokratik bir ülkeyiz. Sivilleri azarlamak ve sivillerin üzerinde demoklesin kılıcı gibi olmak olmaz. TSK tertemiz çocuklardan oluşmaktadır. Onun için kimsenin bu kurumu yıpratmaya hakkı yoktur.

- Ancak bu kurumda görev yapmış bazı kişilerin şimdi ortaya çıkarak siyasete bulaşmış olmaları kabul edilecek şey değildir.

- Masumiyet karinesini gayet iyi biliyorum. Bir zamanlar bazı masum insanları fişleyenlerin kim olduğunu da iyi biliyorum.

- Eski Genelkurmay başkanlarından birinin bugünlerde yayınlanan kasetlerinden birinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giren bir parti başkanından "Pez…" diye başlayan bir hakaretle bahsediyor. Ayrıca bazı parlamenterlerden “Lan” diye bahsediyor. Ben bir siyasetçiyim.

Siyasetçi bir paspas değildir. “Ben o başbakana ayrıl dedim ayrıldım” anlayışı kabul edilemez.


(Haber 7)

İlgili haberler;

Arınç'tan tarihe geçecek sözler!

TSK'dan Arınç'a cevap!



Bu haber 1,131 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,070 µs