En Sıcak Konular

Polis sahte para ile kurbanlık aldı

0 0 0000 00:00 tsi
Gaziantep polisi, vatandaşları sahte paraya karşı uyarmak için, kurbanlık hayvan alışverişinde sahte para kullandı. Sahte paraya karşı mücadele eden güvenlik güçleri, bayram öncesi halkı uyarmak için baş rollerini kendilerinin oynadığı bir senaryo hazırla

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, senaryo gereği, Gaziantep Hayvan Pazarı'nda, 12 yıldır canlı hayvan satışı ile uğraştığını söyleyen Mustafa Yiğit'ten iki koyun satın almak için pazarlık etti.

Uzun süren pazarlığın ardından polisler Yiğit ile iki koyun için 420 YTL'ye anlaştı. Satıcıya sahte banknotlardan oluşan 450 YTL veren polisler, satıcıdan da para üstü olarak gerçek 30 YTL aldılar.

Polisler, bir süre sonra aldıkları hayvanları iade etmek üzere satıcı Yiğit'in yanına döndüler. Satıcının hayvanları geri almamakta ısrar etmesi üzerine polisler kimliklerini göstererek, kendisine verdikleri paranın sahte olduğunu açıkladılar.
Sahte paraları satıcıdan geri alan polisler, daha sonra, hayvan pazarında, sahte paraya karşı uyarılar içeren el ilanları dağıttılar.

Bu tür olayların yaşanmaması için kentte, halkın yoğun olarak gittiği alışveriş merkezlerinde de meslektaşlarının bu ilanları dağıttığını belirten polisler, vatandaşlardan şüpheli gördükleri her durumu zaman kaybetmeden Alo 155 Polis İmdat telefonuna bildirmelerini istediler.

Hürriyet

 



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,719 µs