En Sıcak Konular

Doğan, borsada yeniden işleme açıldı

13 Mart 2009 11:34 tsi
Doğan Yayın Holding'in teminat olarak gösterdiği hisse senetlerinin, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğünce teminat olarak kabul edilmemesi üzerine Doğan iki kanalının marka hakkını gösterdi.

Doğan Yayın Holding A.Ş tarafından teminat olarak gösterilen hisse senetlerinin, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğünce teminat olarak kabulünün uygun görülmediğini, gayrimenkullerin ise teminat olarak kabul edilmesinin mümkün olmakla birlikte, konuya ilişkin çalışmaların halen devam ettiğini şirkete yazılı olarak bugün bildirdiği duyuruldu.

Doğan Yayın Holding A.Ş'den İMKB'ye yapılan açıklamada, şirketin, İMKB'nin 11 Mart 2009 tarihli günlük bülteninde yayınlanan özel durum açıklama formu ile, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün teminat isteme yazısı ile talep ettiği üzere, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 10. maddesinde belirtilen türde menkul ve gayrimenkul teminatını Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğüne gösterdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şirket tarafından yaptırılan değerleme ve ekspertiz çalışmaları sonucunda teminat olarak gösterilen hisse senetlerinin toplam değerinin 1.074.538.000 lira, gayrimenkullerin değerinin ise 10.350.000 lira olarak belirlendiği, böylece Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğüne gösterilen teminatın hesaplanan toplam değerinin 1.084.888.000 lira olduğunun da kamuya açıklandığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

''Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü, şirketimiz tarafından teminat olarak gösterilen ve yukarıda adı geçen hisse senetlerinin, 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 10. maddesi çerçevesinde teminat olarak kabulünün uygun görülmediğini, gayrimenkullerin ise teminat olarak kabul edilmesinin mümkün olmakla birlikte, konuya ilişkin çalışmaların halen devam ettiğini şirketimize yazılı olarak bugün bildirmiştir.

Söz konusu yazının şirketimize ulaşmasını takiben ve derhal, her türlü yasal haklarımız saklı olmak kaydıyla, bu defa 556 sayılı Markaların Korunması Hakkındaki KHK'nın 18. Maddesi gereğince teminat olarak gösterilmesi mümkün bulunan 'Kanal D' ve 'Star' tescilli markaları, 6183 Sayılı Kanunun 10. Maddesi hükmüne uygun olarak Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğüne teminat olarak gösterilmiştir. Söz konusu markalardan Kanal D markasının değeri 590 milyon TL ve Star markasının değeri 530 milyon TL olmak üzere toplam teminat tutarı 1 milyar 120 milyon liradır. Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğünün konuya ilişkin incelemeleri devam etmektedir.''

Açıklamanın duyurulmasının ardından Doğan Yayın holding'in kapatılan işlem sırası tekrar açıldı.


aa

 



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,939 µs