En Sıcak Konular

Başkan Bardakoğlu'ndan acı itiraf

13 Mart 2009 11:31 tsi
Tutuklu ve hükümlülere sunulan din hizmetlerinde aksamalar olduğunu kabul eden Başkan Bardakoğlu, cezaevlerinde irşat faaliyetlerini artıracaklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, cezaevlerindeki ihtiyaç ve taleplere göre din hizmetlerini sistematik hale getirmeye hazırlanıyor.

İrşat faaliyetlerini artırmaya yönelik proje başlattıklarını açıklayan Başkan Ali Bardakoğlu, bu kapsamda Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile bir araya geleceklerini söyledi. Şimdiye kadar tutuklu ve hükümlüler dahil toplumun diğer kesimlerine ulaşmada bazı ihmalkârlıklar yaşanmış olabileceğini kaydeden Bardakoğlu, bunları acilen gidermeyi amaçladıklarını bildirdi. Bardakoğlu, "Keşke onlara daha önce din, ahlak, maneviyat konusunda yeterli bilgiyi ulaştırabilseydik." dedi.

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Sincan Kadın Cezaevi'ne gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili izlenimlerini paylaşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, böyle bir günde kadınları ziyaret etmeyi bir borç olarak gördüğünü vurguladı. Tutuklu ve hükümlü kadınlarla yaptığı görüşmede, Allah katında kadın-erkek, genç-yaşlı her insanın değerli olduğunu anlattığını ifade eden Bardakoğlu, şunları söyledi: "Kader mahkumu kavramının doğru bir ifade olmadığına dikkati çektim. İstersek kendi kader çizgimizi kendi elimizle en iyi şekilde çizebildiğimizi söyledim. Bilgilenmenin, tövbe ve dua etmenin hem bu çizgiyi yakalamamızı sağlayacağını hem Allah katında bizi güzel yollara sevk edeceğini dile getirdim."

Cezaevi, hastane, mezarlık ve gazi rehabilitasyon merkezi ziyaretlerinin önemine değinen Başkan Bardakoğlu, hem buradakileri daha iyi anlamak hem de gerçek zenginliğin ne olduğunu idrak edebilmek açısından bu ziyaretlerin gerekli olduğunu kaydetti. Hiç kimsenin hayat hakkında iddialı olmaması ve kendini aklayıp başkalarını suçlamaması gerektiğine işaret eden Bardakoğlu, "İnsanların hangi şartlarda ve ortamlarda böyle bir sonuca düşmüş olduğunu anlamamız lazım." diye konuştu.

AA



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,453 µs