En Sıcak Konular

Balbay'a destek veren gazeteciler

13 Mart 2009 09:22 tsi
Balbay'a destek veren gazeteciler
Ergenekon Tutuklusu Mustafa Balbay'a destek vermek için dün yazarlar arası etkinlik yapıldı. İşte Balbay'a destek veren isimler...

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Mustafa Balbay'a destek olmak amacıyla birçok gazeteci- televizyoncu ve yazar Cumhuriyet gazetesi önünde biraraya geldi. Saat 11.00’de başlayan ve saat 15.00'a kadar süren etkinliğe Cumhuriyet gazetesinin İstanbul’da bulunan tüm yazarları katıldı.

Dostları Balbay’ın kitaplarını imzaladı. Cumhuriyet okurları ve çeşitli derneklerin de akın ettiği İstanbul Şişli'de bulunan gazete binası önünde 'Balbay çıkacak yine yazacak' şeklinde sloganlar atıldı.

Balbay'a destek olmak amacıyla gazeteye gelen tiyatrocu Genco Erkal "Tutuklama kararından bir an önce vazgeçilmelidir. Balbay bir an önce gazetesine dönmelidir. İktidarın bütün amacı muhalefeti susturmak. Susmadığımızı gösteriyoruz" dedi.

Etkinliğe katılanların çoğunun yakasında Mustafa Balbay resminin yanında kendi isimlerinin yazması dikkat çekti.

Balbay'a destek olmak amacıyla bir araya gelen medya mensuplarından bazılarının isimleri şöyle:

Derya Sazak (Milliyet), Nail Güreli (Milliyet), Melih Aşık (Milliyet), Emre Kongar (Cumhuriyet), Orhan Birgit (Cumhuriyet), Sunay Akın (Cumhuriyet), Ümit Zileli (Cumhuriyet), Bedri Baykam (Ressam-Yazar/Cumhuriyet), Adnan Binyazar (Cumhuriyet), Ali Sirmen (Cumhuriyet), Nilgün Cerrahoğlu (Cumhuriyet), Ayşe Emel Mesci (Cumhuriyet), Mehmet Tezkan (Vatan), Mustafa Mutlu (Vatan), Reha Muhtar (Vatan-CNN Türk), Tufan Türenç (Hürriyet), Mehmet Barlas (Sabah), Yazgülü Aldoğan (Posta), Rıza Zelyut (Güneş), Selçuk Erez (Yazar), Doğan Koloğlu (Spor yazarı), Arslan Bulut (Yeniçağ), Hulki Cevizoğlu (ART Avrasya TV), Genco Erkal, Ahmet Hakan, Yalçın Bayer, Oray Eğin, Tuğçe Tatari, Leyla Umar, Doğan Hızlan, Ali Kırca (Show TV), Metin Uca (CNN Türk), Enver Aysever (Sky Türk TV), Merdan Yanardağ, Bertan Onaran, Demirtaş Ceyhun, Öztin Akgüç, Tuncay Mollaveisoğlu, Turgay Olcayto (TGS Asbaşkanı)

Diğerleri:

Özdemir İnce, Turgay Olcayto, Eray Canberk, Oktay Sönmez, Ataol Behramoğlu, Şükran Soner, Erdal Atabek, Turgay Fişekçi, Orhan Bursalı, Alev Coşkun, Ahmet Cemal, Hikmet Çetinkaya, Deniz Kavukçuoğlu, Işıl Özgentürk, Atilla Özsever, Cengiz Bektaş, Mehmet Faraç, Hikmet Bila, Musa Kart, Öztin Akgüç, Yaşar Miraç, Leyla Umar, Prof. Dr. Turgay Atasu.

Siyasiler:

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Hüseyin Özkahraman, Güngören CHP Bld. Bşk. Adayı Lemi Çelik ve Beyoğlu CHP Bld. Bşk. Adayı Mustafa Dolu.

Etkinlik sırasında Mustafa Balbay’ın kitaplarına, bir kazanç elde edilmesi beklenilmeden yüzde 50 indirim uygulandı ve ayrıca okurlara ücretsiz birer kitap sunuldu.

KATILANLARIN BAZILARININ GÖRÜŞLERİ

Mehmet Barlas(Sabah): "Çok farklı görüşlere sahibiz fakat mesleki dayanışma için buradayım. Ayrıca Cumhuriyet benim okulum."

Derya Sazak (Milliyet): Balbay Ankara’dan tanıdığım, saygın bir arkadaşım. Ergenekon davası ile ilgili toplumda ciddi kaygılar var. Mesleğin doğal gereği olarak topladığı bilgi ve kaynaklarla devleti yıkmakla suçlanan bir yazar sanmıyorum ki başka ülkelerde olsun. Modern çağda olmayan bir şey; ben böyle bir olaya hiç tanık olmadım. Rejimi yıkmakla suçlanıyor. Ona destek vermek için buradayız.

Nail Güreli (Milliyet): Çok güzel bir topluluk, çok güzel bir etkinlik. Demokrasi düşmanlarına ders olması gereken, önemli bir işaret fişeği. Bütün toplumun bu dayanışmaya katıldığını tahmin ediyorum. Konuşanlara özgürlük diliyorum. Mustafa Balbay’la dayanışma, çok umut verici bir gelişme.

Melih Aşık (Milliyet): Gazetenin önündeki Cumhuriyet okurlarını, yazarları ve bu kalabalığı görünce çok şaşırdım. Bu kadar büyük ilgiyi ummuyordum. Çok büyük tirajlı gazetelerde bile bu kadar okuyucu, yazar dayanışması olmaz, ondan eminim. Bu nedenle çok mutluyum. Cumhuriyet adına sevindirici bir durum. Umarız Balbay da özgürlüğüne kavuşur, o zaman sevincimiz daha da artar.

Alnının akıyla çıkacak

Mehmet Tezkan (Vatan): Heyecanlı bir ortam var ama keşke burada olmasaydık. Böyle de bir toplantı olmasaydı, biz de burada oturmasaydık. Balbay’a bir nebze de olsa destek verebilirsek, onun yanında olduğumuzu hissettirebilirsek ne mutlu bizlere...

Mustafa Mutlu (Vatan): Sadece onurlu, yürekli, dürüst bir meslektaşım için değil, aynı zamanda namusuna kendi namusum kadar güvendiğim bir insan için buradayım. Umarım bu süreci Mustafa alnının akıyla atlatacak. Bundan hiç kuşkum yok.

Tufan Türenç (Hürriyet): Güzel bir gün. Köşe yazarlarının Balbay’a böyle destek vererek sahip çıkması, medyanın ne kadar büyük ve despotik baskı altında olduğunu gösteriyor. Diliyorum ki bu dayanışma, bu karşı koyma ve direnme devam etsin. Başka türlü demokrasiden umudumuz olmaz.

Metin Uca (CNN Türk): Mustafa benim arkadaşım, meslektaşım, dostum. Onun başına gelen, her an, hepimizin de başına gelebilir düşüncesiyle, belki de çok uzun zamandır görmediğimiz bir medya, yazar, sanatçı dayanışması var bugün. Bu umut beslememi sağlıyor. Çok da mutluyum burada olmaktan. Her koşulda yine gelirim. Düşünceyi açıklamanın suç olmadığı bir Türkiye için, her zaman bu tür eylemlerde varım!

Merdan Yanardağ (Kanal Biz): Benim için çok büyük bir mutluluk, çünkü Ergenekon soruşturması denilen kapsamlı operasyon Türkiye’de, örtülü bir ılımlı İslam darbesinin gerçekleştirilmesinin bir aracına dönüştürüldü. Bu bakımdan Türkiye’nin bütün ilerici güçlerinin, aydınlanmanın ve insanlığın ilerici birikiminden yana olan ve bunu korumak isteyen herkesin bu dayanışma içinde olması gerekiyor. Bu nedenle buradayım ben de. Yazarların dayanışmasını çok önemli, çok anlamlı buluyorum. Katılanlara baktığımızda, hiç kimsenin geri çevirmediğini ve herkesin burada olduğunu görüyorum. Bu büyük mutluluk. Ben bu soruşturmanın bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum.

Amaç sindirmek

Tuncay Mollaveisoğlu (Kanal Biz): İkinci iddianame ile birlikte Ergenekon davasının da amacı iyice belli oldu. Ergenekon davasında asıl amaç Cumhuriyet mitinglerine katılanları yıldırmak, sindirmek, korkutmak. İkinci iddianamede bunun altının çiziliyor olması, Cumhuriyet mitinglerini yasadışı çerçeveye sokup üstelik terör olayında altını çizmeleri, asıl hedefin halk hareketini sindirmek olduğunu anladık. Mustafa Balbay’ın özelinde aslında tutuklanan, korkutulmak, sindirilmek istenen bütün aydınlar için bir araya geldik.

Demirtaş Ceyhun (Yazar): Mustafa Balbay benim için sadece gazeteci değildi, Mustafa Balbay, dile ayrı bir önem veren, özel bir dil kuran bir yazardı. Ben Balbay’ın edebiyatçı yanını vurgulamak için geldim. Bu kadar yazarın burada olması, geleceğe umutla bakmamı sağlıyor. Çok fazla ihanet eden yazarlar oldu son dönemde, yazarların dayanışması umut verici. Mustafa Balbay rahat yatsın orada.

samanyoluhaber



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,590 µs